1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NİKOLAS PAPADOPULOS MOSKOVA’DA
NİKOLAS PAPADOPULOS MOSKOVA’DA

NİKOLAS PAPADOPULOS MOSKOVA’DA

Kıbrıs sorunuyla ilgili konuları, aynı zamanda Kıbrıs’ın geniş bölgesindeki gelişmeleri ortaya koyma

A+A-

 

Moskova’da temaslarda bulunan DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos’un, Rusya Federasyonu Konseyi Başkan Yardımcısı İlyas Umakhanov ve başkanlığını Dimitri Medvedev’in yaptığı Birleşik Rusya Partisi yetkilileriyle dün öğle üzeri bir araya geldiği haber verildi.

Simerini gazetesi, oldukça yapıcı ve sıcak bir ortamda gerçekleştirildiği belirtilen görüşmede, Papadopulos’un, ekonomi ve Kıbrıs sorunuyla ilgili konuları, aynı zamanda Kıbrıs’ın geniş bölgesindeki gelişmeleri ortaya koyma ve ileriye götürme fırsatı yakaladığını yazdı. Gazete, Rus yetkililerin ise, Rum kesimiyle sıkı bağları yinelediklerini ve iki ülke arasındaki ilişkilerin çeşitli düzey ve alanlarda daha da sıkılaşması için imkân olduğuna dair inançlarını belirttiklerini aktardı.

Rus yetkililerin görüşmeyle ilgili memnuniyetlerini belirttiklerini ve yapılan temasların yoğunlaştırılmasıyla ilgili arzularını ortaya koyduklarını kaydeden gazete, Rusların, Rum kesiminin karşı karşıya bulunduğu sorunlara istikrarlı desteklerini belirttiklerini ve bunun süreceğini teyit ettiklerini aktardı.

Papadopulos’un bu görüşmenin ardından ise Rusya Federasyonu Duması Başkan Yardımcısı Sergey Zheleznyak ile bir araya geldiğini yazan gazete, görüşmede, ekonomi, Kıbrıs sorunu ve Ukrayna’daki gelişmelerin ele alındığını ifade etti.

Gazete, Papadopulos’un bugün ise Rusya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Aleksey Meshkov ile bir araya geleceğini anımsattı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.