1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NORATLAS KAZILARINDA İNSAN KALINTILARI BULUNDU
NORATLAS KAZILARINDA İNSAN KALINTILARI BULUNDU

NORATLAS KAZILARINDA İNSAN KALINTILARI BULUNDU

Noratlas kazılarında insan kalıntıları bulundu

A+A-

Lefkoşa'daki Makedonitissa bölgesinde bulunan Mozole’de, 1974`teki harekat sırasında dost ateşi sonucu düşürülen Yunan askeri nakliye uçağı Noratlas için yürütülen kazı çalışmalarında insan kalıntıları bulundu.

Salı günü basına açıklamalarda bulunan İnsani Konular Komiseri Fotis Fotiou, ne kemiklerin sayısını ne de küçük ya da büyük mü olduğundan söz etti, sadece bütün insan kalıntılarının yeri belirlendiğinde kimlik tespit sürecinin başlayacağını, sonra kalıntıların ailelerine teslim edeceğini belirtti.

Gerektiğinde basına açıklamalar yapılacağını kaydeden Fotiou, bunun çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi ve basından, konunun çok hassas olduğu için gerekli saygıyı göstermesini istedi.

Ölenlerin yakınlarına istenen sonuçlara ulaşılması için çok çalışmaya devam edileceği konusunda güvence veren Fotiou, bölgede çalışan personelin güvenliği için de gerekli bütün tedbirlerin alındığını bildirdi.

İnsan kalıntılarının uçağın iskeleti kalan gövdesinde bulunup bulunmadığı sorusuna Fotis Fotiou, ayrıntılara girmek için henüz çok erken olduğunu, ana hedefin çalışmalar başladığında insan kalıntıları bulmak olduğunu, dolayısıyla bu gelişmenin çok önemli olduğunu vurguladı.

İnsani Konular Komiseri, bölgede sadakatle çalışan, uzmanlıklarını ortaya koyan herkese minnettarlığını ve şükranlarını ifade etti, özellikle güvenlik konularındaki zorluklara rağmen çalışmaların belirlenen zamanda yer aldığına dikkat çekti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.