1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NÜKLEER SANTRALE KARŞI ÇIKILDI
NÜKLEER SANTRALE KARŞI ÇIKILDI

NÜKLEER SANTRALE KARŞI ÇIKILDI

Nükleer santrale karşı çıkıldı

A+A-

Çernobil faciasının 28. yıldönümü nedeniyle Lokmacı Barikatı’nda iki toplumlu eylem yapıldı.

Rusya’da 26 Nisan 1986 tarihinde Çernobil Nükleer Santrali’nde meydana gelen patlamanın yıldönümü nedeniyle dün Lokmacı Barikatı’nda iki toplumlu bir eylem düzenlendi. Çernobil faciasında hayatlarını kaybedenlerin anıldığı ve santralden yayılan radyasyonun etkilerinin bugün bile devam ettiğine dikkat çekildiği etkinlikte, Kıbrıs’ın karşı kıyılarında kurulması gündemde olan nükleer santrale karşı çıkıldı.

Çernobil faciasının 28. yıldönümü olması sebebiyle dün saat 18.30’da Lokmacı Barikatı’nın (Ledra Caddesi) her iki tarafında nükleere karşı iki toplumlu eylem ve anma etkinliği düzenlendi.

YKP’den yapılan açıklamada, Türkiye’nin Kıbrıs’ın karşı sahillinde ve deprem kuşağı üzerinde olan Akkuyu’da bir nükleer santral inşa etme planları bulunduğu ve bunun tüm canlı türleri için olası bir tehdit oluşturduğu iddia edildi.
Açıklamada, tüm Kıbrıslıların Ledra Sokağı’nın her iki tarafından gelerek ara bölgede, Çernobil mağdurlarını anmak için mumlarını yaktığı ve insan zinciri oluşturduğu belirtildi.
Eyleme, Çalışan Halkın İlerici Partisi (AKEL), Kıbrıs Yeşiller Partisi, Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Tüm Kıbrıs İşçi Federasyonu (PEO), İşçi Demokrasisi, YKP Gençlik, EDON ve Genç Yeşiller üyeleri katıldı.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.