1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. O HOLDİNG ÇALIŞANLARINI KAPI ÖNÜNE KOYDU!
O HOLDİNG ÇALIŞANLARINI KAPI ÖNÜNE KOYDU!

O HOLDİNG ÇALIŞANLARINI KAPI ÖNÜNE KOYDU!

O HOLDİNG ÇALIŞANLARINI KAPI ÖNÜNE KOYDU!

A+A-

Bakanlık telefon hattını iptal edince Gifa Holding 50 çalışanının işine son verdi.

Gifa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kısa, yaptığı açıklamada Bakanlık ve Telekomünikasyon Dairesi'nin imzalarına güvenerek milyonlarca lira yatırım yaptıklarını, çok sayıda çalışan istihdam ettiklerini ve yurt dışından özel eğitmen getirdiklerini ancak bakanlığın keyfi bir kararla hattı kapattığını ve kendilerinin de çalışan durdurmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Bu olayın tek sorumlusunun Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy olduğunu belirten Kısa, 'Bu hatanın bedelini ben mi ödeyeceğim?' şeklinde konuştu.

TAÇOY: "MEMUR HATA YAPTI"

Konuyla ilgili Kıbrıs Time muhaberinin ulaştığı Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy dairede bir memurun bir hata neticesinde 'Alo 125' hattına onay verdiğini ama bu hatların sadece acil ve devlet kurumlarının hizmetine verilmesinden dolayı hattı iptal etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Gifa Holding'e 4440125 hattının verilebileceğini ve bunun için de müracaat etmelerini söylediklerini ifade eden Bakan Taçoy, ilgili şirketin şu ana kadar bu konuda müracaat etmediğini kaydetti.

50 ÇALIŞAN AĞLAYARAK EVİNE GİTTİ

Bu arada 'Alo 125' hattının iptalinden sonra işten durdurulan 50 çalışan bir anda kendilerini kapının önünde bulunca duygusal anlar yaşandı.

Çoğunluğu kadın olan çalışanlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde işsiz kalmalarının dünyanın hiç bir yerinde rastlanmayacak bir olay olduğunu ifade ettiler.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.