1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. O OLAYLA İLGİLİ BAKANLIKTAN AÇIKLAMA!
O OLAYLA İLGİLİ BAKANLIKTAN AÇIKLAMA!

O OLAYLA İLGİLİ BAKANLIKTAN AÇIKLAMA!

O OLAYLA İLGİLİ BAKANLIKTAN AÇIKLAMA!

A+A-

KKTC Su Sporları Federasyonu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Ortaokul ve Liselerarası Yüzme Şampiyonası’nın ilk gün sonuçlarını iptal etti. Haberi ardından  Milli Eğitim Bakanlığı,  Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi- Milli Günler,Okul Sporları ve Koordinasyon Şubesi- tarafından basın bildirisi yayınlandı.

 

İşte o bildiri;

 

29-30 Aralık 2014 tarihlerinde Milli Eğitim Bakanlığı Okul Sporları birimimizin her yıl organize ettiği Yıldızlar ve Gençler Arası Yüzme Müsabakaları esnasında yaşanan olaylar bizleri derinden üzmüştür.  

29/12/2014 Günü sabah saatlerinde “The English School of Kyrenia” adındaki okulumuz, 4 sporcusu ile müsabakalara katılma talebini birimimize iletmiştir. Uzmanlarımız, ilgili okulumuzun öğretim görevlisine kulvarların uygun olması durumunda tasnif dışı olarak yarışlara katılabileceklerini bildirmiş olup sonrasında takım listesini müsabaka tasnif hakemlerine teslim etmiştir. Yarışmanın başlayacağı esnada müsabaka Baş hakemine bir süre beklememiz gerektiğini ilettiğimiz esnada müsabaka salonunda görevli olmayan Aytekin Zekai “Müsabaka, saatinde başlayacak, buna ben karar veririm” değerek müsabakaya müdahale etmiştir. Bu esnada tasnif hakemi listeye eklenen sporcunun yarışacağını ve 2. Seriye hazır olmasını söylemiştir. Fakat ilgili öğrencimiz havuzda hazır olmasına rağmen 2. Seride yarıştırılmamıştır. Hemen akabinde Okul Sporları birimimiz, 2. seriden sonra müsabakaların bir süre ara verilerek yapılan yanlışın düzeltilmesini Baş hakemden talep etmiştir.

Bu talep üzerine müsabakada hiçbir görevi olmayan Aytekin Zekai , “ Bu organizasyona karışamazsın çizgini bil, haddini aşma, havuzda benim dediğim olur” diyerek, salonda bakanlığımız adına anons yaparak müsabakaların iptal edildiğini duyurmuş olup hem bakanlığımızı hem de müsabaka için gelen sporcuları zor durumda bırakmıştır.

Birim olarak her öğrenci sporcumuzu kucaklamak zorunda olduğumuz bilincinde olan okul sporlarının asli görevi tüm öğrencilerimize mümkün olduğu sürece spor yapma imkaanı sağlamaktır. Bu bilinçle hareket etme hedefimiz var iken konu şahsın ilgili müsabakada görevli tüm hakemleri toplayarak müsabaka yerini terk etmesi hem bakanlığımızı hem de bizleri küçük düşürmüş olup, müsabaka için hazırlanan sporcularımızı da zor durumda bırakmıştır.

Konu ile ilgili araştırma Bakanlığımız tarafından başlatılmıştır. 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.