1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OCAK SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ
OCAK SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

OCAK SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Ocak suçlamayı kabul etmedi

A+A-

Bangladeşli Ziavr Rahman’ı kaçırarak zorla 7 bin Euro’sunu çaldıkları iddia edilen 4 kişinin ardından suçun “azmettiricisi” olduğu iddia edilen Yaşar Ocak da tutuklandı
 
Ahmet İLKTAÇ

Gazimağusa’da Bangladeşli Ziavr Rahman’dan kendisine çalışma izni çıkarılacağı vaadiyle önce 2 bin Euro’sunu ve daha sonra kaçırarak 5 bin Euro’sunu daha çaldıkları iddia edilen İsmet Sezener, Hasan Öksüz, Hüseyin Acar ve Ömer Ocak’ın ardından “azmettirici” olduğu öne sürülen Yaşar Ocak da tutuklandı.

Yaşar Ocak’ın Ziavr Rahman’dan çalışma izni çıkarılacağı gerekçesiyle 2 bin Euro’nun çalınması olayında “azmettirici” olduğu iddia ediliyor.

Gazimağusa’da dün nöbetçi mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı aleyhine soruşturma maksatlı 1 günlük tutukluluk emri alındı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi nöbetçi Yargıcı Hazal Hacımulla huzurunda görüşülen dünkü tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, Gazimağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Erkan Halkseven’i tanık olarak dinletti.

Tanık polis Erkan Halkseven, 18 Haziran 2016 tarihinde saat 12.00’da Gazimağusa’da Park Towers 2 binasında “ zorla alıkoyma” ve “soygun” suçları soruşturması kapsamında 4 kişinin tutuklandıklarını hatırlattı.

Polis memuru, söz konusu 4 zanlının Bangladeş uyruklu Ziavr Rahman’dan 2 bin Euro’nun çalınması ile ilgili olarak zanlı Yaşar Ocak’ın azmettirici olduğunu öğrendiklerini söyledi.

Mesele ile ilgili olarak tanık olan bir kişiye zanlı Yaşar Ocak’ın “ Bangladeşli benim yanımdadır. Onu deniz manzaralı bir yere kapattım” dediğini tespit ettiklerini anlatan tahkikat memuru, söz konusu tanığın ifadesini temin ettiklerini açıkladı.

Zanlının olayla ilgili olarak bağlantısı olup olmadığının araştırmasının devam ettiğini belirten Erkan Halkseven, zanlının mesele ile ilgili olarak alakası olmadığını iddia ettiğini bildirdi.

Halkseven, mesele ile ilgili olarak alınması gereken 3-4 ifade daha bulunduğuna dikkat çekti. Tanık polis, soruşturma amaçlı mahkemeden zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Savcı Ahmet Özlemler talep edilen süreyi 1 gün ile sınırlandırdı. Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının soruşturma amaçlı 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını emretti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.