1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖCAL, HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATTI
ÖCAL, HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATTI

ÖCAL, HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATTI

Öcal, hayati tehlikeyi atlattı

A+A-

Muhammed Burak Öcal’ı dört yerinden bıçaklayarak ağır yaralayan Ahmet Manzele 7 gün daha tutuklu kalacak, kavgaya karışan diğer üç kişi ise teminata bağlanarak serbest bırakıldı

Elmas TOKAY

Girne’de geçtiğimiz gün çıkan kavgada vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanarak ağır yaralanan Muhammed Burak Öcal’ın hayati tehlikesinin ortadan katlığı öğrenildi.

Öcal’ı bıçaklayan Libya uyruklu Ahmet Manzele’nin tutukluluk süresi 7 gün daha uzatılırken, kavgaya karışan diğer üç kişi, ileride yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu’nun huzuruna çıkarılan dört zanlıyla ilgili Girne Adli Şube Amirliği’nde görevli müfettiş muavini Hüseyin Zaifer yeminli şahadet verdi. Zaifer, zanlı Ahmet Manzele’nin “Adam öldürmeye teşebbüs”, “Ağır yaralama”, “Kanunsuz bıçak taşımak”, “Kavga ve rahatsızlık” suçlarından, diğer zanlıların ise “Kavga ve rahatsızlık” suçlarından methaldar olduğunu belirtti.

Zanlı Manzele tarafından bıçaklanarak ağır yaralanan ve kısa süre öncesine kadar hayati tehlikesi bulunan Muhammed Burak Öcal’ın durumunun iyiye gittiğini, soruşturmanın ise halen devam ettiğini kaydeden Zaifer, kavgaya karışan diğer 3 zanlıyla ilgili soruşturmanın tamamlandığını belirtti.

Zaifer, bu aşamada zanlı Ahmet Manzele’nin 7 gün daha tutuklu kalmasını, diğer zanlıların ise davaları görüşülünceye kadar uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Sunulan şahadeti dikkate alan Yargıç Mesut Mesutoğlu, Manzele’nin devam eden tahkikat nedeniyle 7 gün daha tutuklu kalmasına emir verirken, zanlılar Osama Elsennussi, Kürşat Batur Öcal ve Hüseyin Yüksel’in yurt dışına çıkışının yasaklanıp en yakın polis karakoluna haftada iki kez ispat-ı vücut yapmalarına karar verdi.

Mesutoğlu ayrıca zanlıların 3 bin TL nakdi teminat yatırması ve KKTC vatandaşı muteber birer kişinin zanlılar lehine 50 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması karşılığında serbest bırakılmalarına emir verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.