1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖCAL’IN HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR
ÖCAL’IN HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR

ÖCAL’IN HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR

Öcal’ın hayati tehlikesi sürüyor

A+A-

Girne’de dün sabahın erken saatlerinde çıkan ve Muhammed Burak Öcal’ın ağır yaralandığı kavgayla ilgili 4 kişi tutuklandı

Elmas TOKAY

Girne’de dün sabahın erken saatlerinde çıkan kavgada vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanarak ağır yaralanan Muhammed Burak Öcal’ın hayati tehlikesi devam ederken, Öcal’ı bıçaklayan Libya uyruklu Ahmet Manzele ile kavgaya karışan Hasan Osama Elsennussi, Kürşat Batur Öcal ve Hüseyin Yüksel tutuklandı.

Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan dört zanlı hakkında bir günlük tutukluluk emri alındı.

Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülen davada Girne Adli Şube Amirliği’nde görevli Polis Memuru Kader Çamlıbelli yeminli şahadet verdi. Çamlıbelli, zanlı Ahmet Manzele’nin “Adam öldürmeye teşebbüs”, “Ağır yaralama”, “Kanunsuz bıçak taşımak”, “Kavga ve rahatsızlık” suçlarından, diğer zanlıların ise “Kavga ve rahatsızlık” suçlarından methaldar olduğunu belirtti.

Zanlı Ahmet Manzele’nin dün sabaha karşı saat 01.00 sıralarında, sokak üzerinde, Hasan Osama Elsennussi ile bir taraf olduklarını anlatan Çamlıbelli, Burak Muhammed Öcal, Kürşat Batur Öcal ve Hüseyin Yüksel ile birbirlerine vurmak suretiyle kavga ettiklerini söyledi. Çamlıbelli, zanlının tasarrufunda bulundurduğu ağız uzunluğu 9 santim, toplam uzunluğu ise 20 santim olan bıçağı Burak Muhammed Öcal’ın göğüs kısmına, karın boşluğuna ve omuz kısmına sokmak suretiyle adı edileni ağır bir şekilde yaraladığını belirtti.

Olayda ağır yaralanan Burak Muhammed Öcal’ın Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını anlatan Çamlıbelli, yapılan ameliyat sonrası Öcal’ın yoğun bakıma alındığına ve hayati tehlikesinin devam ettiğine dikkat çekti. Zanlı Manzele’nin olayın ardından yakalandığını belirten Çamlıbelli, zanlının gönüllü ifadesinde, söz konusu suçları işlediğini kabul ettiğini dile getirdi. Çamlıbelli, olaya şahit olan 15 kişiden daha ifade alınacağını ve tahkikatın devam ettiğini söyleyerek zanlıların serbest kalması halinde tahkikata etki edebileceklerini söyledi ve haklarında birer günlük tutukluluk emri talep etti.

Mesutoğlu: Bu olaylar kamuda tedirginlik yaratıyor

Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu da, adam öldürmeye teşebbüs, ağır yaralama, kanunsuz bıçak taşıma, kavga ve rahatsızlık suçlarının, kamuda tedirginlik yaratan, kamu düzenini bozan ve günden güne artarak yaygınlaşan ciddi suçlar olduğuna vurgu yaptı.

Meselede ağır yaralanan Burak Muhammed Öcal’ın hayati tehlikesinin sürdüğünü, zanlıların ise serbest kalmaları halinde tahkikat ve alınacak ifadelere etki edebileceğine bulgu yapan Yargıç Mesutoğlu, zanlılar aleyhine 1’er gün tutukluluk emri verdi. Mesutoğlu ayrıca, olay sırasında elinden yaralanan ve eline 5 dikiş atılan Hassan Osama Elsennusi’nin de pansumanları için doktor kontrolünden geçirilmesine direktif verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.