1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖDEME BUGÜN YAPILIYOR
ÖDEME BUGÜN YAPILIYOR

ÖDEME BUGÜN YAPILIYOR

Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanları, bayram ödeneklerini alamadıkları gerekçesiyle dün eylem yaptı

A+A-

Belediye meclisinin kararına rağmen bayram ödeneklerini halen alamayan Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) çalışanları dün öğle saatlerinde eylem yaptı.

Eylem, Belediye Meclis Üyesi ve Yedek Asbaşkan olarak görev yapan Alev Şensoy’un, inisiyatif alarak ödemelerin yapılabilmesi için gerekli evrağı imzalayacağını açıklamasının ardından son buldu. Daha sonra belediye de bir açıklama yaparak ödeme talimatının Yakın Doğu Bank’a gönderildiğini ve tüm LTB çalışanlarının bugün saat 09.00 itibarıyla bayram ödeneklerini alabileceklerini duyurdu.

Aylar sonra yeniden eyleme giden LTB çalışanları, bir an önce bayramlıklarının ödenmesini isterken, Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Savaş Bozat eylemin amacını belirten bir açıklama yaptı.

Bozat, LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu’nun 5, 6 ve 7 Ağustos tarihlerinde izinli olduğundan yerine Asbaşkan Mustafa Hançerli’nin baktığını ve tüm yetkilerin onda olduğunu söyledi.

Bozat, Mustafa Hançerli’nin geçici statüde çalışan personelin bayramlık almasına karşı olduğunu ve bu nedenle de ilgili belgeye imza atmadığını iddia ederek eylemi de bu nedenle gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bozat “Seçimler olduktan sonra çalışanlar hala sosyal güvencesiz angarya çalışmaktadır. Belediye çalışanlarının hala iki ay geriye dönük alacakları vardır. Bu sorunlar yetmezmiş gibi 2 Ağustos 2013 tarihinde geçici statüde çalışanların da bayramlıklardan tam olarak yararlanabilmeleri için belediye meclisi toplanıp oy birliğiyle bir karar aldı. Geçici statüsünde çalışan 113 kişinin de bayram ikramiyesi almaları hususunda meclisin oy birliğiyle onayladığı bir karar var. Bu karar cuma günü alındı ancak sayın belediye başkanı izne çıktı ve sayın asbaşkan, Ulusal Birlik Partisi yetkilisi Mustafa Hançerli’yle iki gündür diyalog halindeyiz. İmza yetkisi onda ancak Hançerli ‘ben buna imza atmam’ dediği andan itibaren bizde burada eyleme başladık” diye konuştu.
   Bu yaşanılanların siyasi bir oyun olabileceğini de ifade eden Bozat, son yaptıkları görüşmede Hançerli’nin “Kadrolu işçilere ödeyelim, geçici işçilere vermeyelim” dediğini iddia etti.

“Bizde kendisine ya herkes bu parayı alacak ya da hiçbiri almayacak. Daha değişik ikinci bir formül kabul etmiyoruz diye cevap verdik” diyen Bozat, Hançerli’nin de kendisinin böyle bir kararı imzalamayacağını, mümkünse görevden çekilmesini ve belediye meclisinin yeniden toplanarak yedek asbaşkanın bu kararı uygulamasını önerdiğini iddia etti.

“Bayramlıklar hazır”
Bozat’ın konuşmasının ardından LTB Asbaşkan Yardımcısı Alev Şensoy konuyla ilgili son sözü söyledi ve belediye çalışanlarını sevindiren haberi verdi.

Şensoy, Mustafa Hançerli’yle konuştuğunu ve Hançerli’yi izinli sayıp imza yetkisini kendisinin alacağını ve bu belgeyi imzalayacağını açıkladı.

 Bu gün sabah itibariyle herkesin bayramlıklarını alabilecekleri müjdesini veren Şensoy kadrolu kadrosuz herkesin bayramlığını alacağını söyledi. 

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.