1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ''ÖDEMELERİ HALEN YAPILMADI''
''ÖDEMELERİ HALEN YAPILMADI''

''ÖDEMELERİ HALEN YAPILMADI''

Sıkıntı yaşanacak,

A+A-

“34’ÜNCÜ OLAĞAN GENEL KURULDA YENİ YÖNETİM BELİRLENECEK”

“BAŞKAN ADAYI OLMAYACAĞIM”

Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği Başkanı Alican Kabakçı 2013 yılı ikinci dönem Doğrudan Gelir Desteği ödemelerinin halen yapılmadığını söyleyerek ödemelerin yapılmasını istedi.

Kabakçı, bugün birlik binasında basın toplantısı düzenleyerek, tarımda gelinen noktayı değerlendirdi.

Son günler yağışlı geçse de, ülkede genel olarak kuraklık yaşandığını söyleyen Kabakçı, Ekim döneminde tohumluk sıkıntısı yaşanacağını söyledi.

Tarım Dairesi’nin konuyla ilgili gerekli çalışmayı yapmadığını savunan Kabakçı, 2013 yılı ikinci dönem Doğrudan Gelir Desteği ödemelerinin de halen yapılmadığını ifade ederek ilgili ödemelerin yapılmasını istedi.

Türkiye’den boru hattı ile getirilecek suyun tarihinin 20 Temmuz olarak açıklandığını ancak ülkedeki tarım örgütleriyle bu konunun henüz görüşülmediğini anlatan Kabakçı, tarımın ülke için önemli bir sektör olduğunu ancak hak ettiği değeri görmediğini ifade etti.

Bir süre önce kurulan Kuraklık Kriz Komitesi’nin “bir kez toplantı yapmaktan öteye gidemediğini” savunan Kabakçı “Tarımda bu kadar sıkıntı varken hükümetin tavrı düşündürücü. Acaba hükümet insanları tarımdan koparmak için mi bu politikayı güdüyor” dedi.

“34’ÜNCÜ OLAĞAN GENEL KURUL’DA YENİ YÖNETİM BELİRLENECEK”

30 Mart - 13 Nisan arasında belirlenecek bir günde, Birliğin 34’üncü Olağan Genel Kurulu’nun gerçekleştirileceğini ve yeni yönetiminin seçileceğini anlatan Kabakçı, yeni dönemde başkan adayı olmayacağını açıkladı.

Kabakçı, başkanlık için yarışacak adayların birbirlerini kırmaması temennisini dile getirerek, birliğin 71 yıldır Kıbrıs Türk çiftçisinin köyünde ailesiyle mutlu şekilde yaşaması için uğraştığını dile getirdi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.