1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ODTÜ ÖĞRENCİLERİ MECLİS’İ ZİYARET ETTİ
ODTÜ ÖĞRENCİLERİ MECLİS’İ ZİYARET ETTİ

ODTÜ ÖĞRENCİLERİ MECLİS’İ ZİYARET ETTİ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Akdeniz Araştırmaları Öğrenci Topluluğu’nu kabul etti.

A+A-

 Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber,  Orta Doğu Teknik Üniversitesi Akdeniz Araştırmaları Öğrenci Topluluğu’nu kabul etti.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Akdeniz Araştırmaları Öğrenci Topluluğu Başkanı Sonay Kaya kabulde, topluluğun çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Paneller düzenlemek istediklerini anlatan Kaya, Kıbrıs’tan çıkarılacak petrol ve Anamur’dan getirilecek su ile ilgili sempozyumlar düzenleyeceklerini söyledi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtımı ve Akdeniz ülkeleriyle ilişkilerini incelemek üzere kurulduklarını söyleyen Kaya, Meclis Başkanı Sibel Siber’i Kıbrıs konusunda konferans vermek amacıyla Üniversite’ye davet etti.

Meclis Başkanı Sibel Siber de, Akdeniz Araştırmaları Öğrenci Topluluğu’nun çalışmalarının memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Öğrencilerin mezun olduktan sonra Kuzey Kıbrıs’ın gönüllü fahri ataşeleri olacaklarını kaydeden Siber, öğrencilerin yaptığı araştırma ve projelerin çok önemli olduğunu söyledi.

Meclis’in sosyal sorumluluk projeleri olduğunu anımsatan Siber, üniversitelerle çalışmayı ve ortak projeler yapmayı çok önemsediklerini vurguladı.

Meclis’in ülke siyasetinin vitrini olduğunu dile getiren Siber, siyaset kültürünü ve siyaseti üst düzeylere çekmek için hep birlikte uğraşılması gerektiğini söyledi.

Kabulde öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Siber, Kıbrıs konusunu anlattı ve çözüm isteyen ama hala bugün ambargolar altında bulunan Kıbrıs Türk halkının artık dünyaya açılması gerektiğini vurguladı.

Kıbrıs sorununun çözümü için yeni bir girişim başlatıldığını ifade eden Siber, kalıcı bir çözüm istediklerini ve bunun için çalıştıklarını ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.