1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÖDÜLLENDİRİLDİ Mİ?”
“ÖDÜLLENDİRİLDİ Mİ?”

“ÖDÜLLENDİRİLDİ Mİ?”

Maliye Bakanlığı’ndan alınıp İlköğretim Dairesi bünyesinde görevlendirilmesi.. Arabacıoğlu, ne dedi?

A+A-

ARABACIOĞLU, İMZA OLAYINA KARIŞAN KİŞİNİN GÖREVLENDİRMESİNİN MALİYE BAKANLIĞI’NDAN ALINIP MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NA VERİLMESİNİN ÖDÜLLENDİRME İLE İLGİSİ OLMADIĞINI, KADROSU ÖĞRETMEN OLAN KİŞİYLE İLGİLİ HUKUKUN GEREĞİNİ YAPTIKLARINI  İFADE ETTİ

MÜDÜR, MÜDÜR MUAVİNİ VE EĞİTMEN MÜNHALLERİ ŞUBAT AYINDA DOLDURULACAK

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu,  eski başbakanlardan İrsen Küçük’e yönelik imza olayında adı karışan bir kişinin Maliye Bakanlığı’ndan alınıp İlköğretim Dairesi bünyesinde görevlendirilmesinin ödüllendirmeyle bir ilgisi olmadığını kaydetti.

Konuyla ilgili basında “ödüllendirildi mi?”  şeklinde haber yapıldığını söyleyen Arabacıoğlu,  söz konusu kişinin aslen öğretmen olduğunu ve kadrosunun da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı İlköğretim Dairesi’nde bulunduğunu ifade etti.

İmza olayının ardından kadrosunun bulunduğu ilkokula dönmemesi için sendika tarafından eylem yapıldığı için ilk önce Milli Eğitim Bakanlığı’nda daha sonra da Maliye Bakanlığı’nda görevlendirildiğini söyleyen Arabacıoğlu, kadrosu Milli Eğitim Bakanlığı’nda bulunan bir kişinin Maliye Bakanlığı’nda görevlendirilmesinin hukuka aykırı olduğunu, kendilerinin de hukuka aykırılığı ortadan kaldırarak, İlköğretim Dairesi bünyesinde görevlendirdiklerini i ifade etti.

İmza olayıyla ilgili yargı sürecinin devam ettiğini ve adı geçen kişinin suçlu değil, zanlı olduğunu belirten Arabacıoğlu, yargı süreci tamamlanmadan hiç kimsenin suçlu ilan edilemeyeceğini, yargı sürecinin sonunun beklenmesi gerektiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu,  bugün, Gazimağusa’daki bazı devlet okullarında incelemelerde bulundu.

Mustafa Arabacıoğlu, bu çerçevede, Alasya İlkokulu, Karakol İlkokulu, Canbulat İlkokulu, Gazimağusa Maarif Anaokulu ile Gazi İlkokulu’na giderek okullar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Arabacıoğlu’na okul ziyaretlerinde, Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP/UG) Gazimağusa milletvekilleri Fikri Ataoğlu ile Hakan Dinçyürek, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Sevgi Değgin, İlköğretim Dairesi Müdürü Ali Nizam eşlik etti.

KANTİNLER

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Karakol İlkokulu’nu ziyareti sırasında açıklamalarda bulunarak, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Arabacıoğlu, okul kantinlerinin işletmelerinin 30 Haziran tarihine kadar Eğitim Vakfı’na, verildiğini, Eğitim Vakfı’nın da oluşturulan bir komisyon ile kantinleri ihaleye çıktığını kaydetti.

Okulların, kantinleri kendilerinin işletmesi konusunda  taleplerinin bulunduğunu söyleyen Arabacıoğlu, bu talepleri değerlendireceklerini, 30 Haziran’dan sonra kantinlerin tüm sorumluluğun Bakanlığa ait olacağını kaydetti.

MÜNHALLER ŞUBAT’TA…

Mustafa Arabacıoğlu, 33 müdür ve müdür muavini ile 8 eğitmen münhali için yetkinin Maliye Bakanlığı’ndan bugün kendilerine gönderilmesini beklediklerini, büyük bir ihtimalle şubat ayında münhallerin tamamlanmış olacağını kaydetti.

ÜNİVERSİTELERE ZİYARET

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, ilk ve orta dereceli okulların tatil olmasının ardından yükseköğretim kurumlarına da ziyaret başlatacağını ifade etti.Arabacıoğlu, üniversiteleri kuruluş tarihlerine göre ziyaret edeceğini kaydetti.

Üniversite kurma ön izninin Milli Eğitim Bakanlığı’nın yetkisinde olduğunu, ancak bu konuda bir kriter mevcut olmadığını belirten Arabacıoğlu, üniversiteleri ziyaretlerinde bu konuları ele alacağını, ayrıca yaz okullarıyla ilgili Hükümet’in koyabileceği katkıları görüşeceğini ifade etti..

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.