1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘OĞLUM YAPMAZ’
‘OĞLUM YAPMAZ’

‘OĞLUM YAPMAZ’

Mahkemeye çıkarılırken annesi peşinden gitti;

A+A-

20 yaşındaki gençlere uyuşturucu sattığı iddia edilen M.Ö. mahkemeye çıkarılırken annesi peşinden gitti

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından Girne’de gerçekleştirilen operasyonda centetik cannabionid türü uyuşturucu madde ele geçirildi. Suçla bağlantılı Ö.A.K. (E-20) ve U. Ç. (E-20) dün mahkemeye çıkarıldı. Aynı duruşmada, iki gence uyuşturucu sattığı iddia edilen 35 yaşındaki M.Ö. de hazır bulundu.

M.Ö. polis eşliğinde mahkeme salonuna götürülürken, annesi ve diğer yakınları da peşinden koştu. Dertli ananın ‘oğlum yapmaz’ sözleri herkesi duygulandırdı.

Tutuklama duruşmasında 27 Şubat saat 11.00-12.30 sıralarında zanlı Ö.A.K.’nın  evinde narkotik ekipleri tarafından yapılan aramada 5 paket centetik cannabionid türü uyuşturucu madde ele geçirildiği açıklandı. Polis, zanlı ile aynı evde bulunan U.Ç.’nin gözaltına alındığını açıkladı. Polis, zanlı U.Ç’nin üzerinde yapılan aramada ise 500 miligram uyuşturucu bulunduğunu söyledi. Gözaltına alınan her iki zanlıdan ifade aldıklarını kaydeden polis, uyuşturucu maddenin 26 Şubat tarihinde zanlı M. Ö’den satın alındığının tespit edildiğini açıkladı.

Bir paket 200 TL

Zanlı M.Ö.’nün Gazimağusa’da tespit edildiğini kaydeden polis, yapılan soruşturmada 26 Şubat tarihinde kendisinden 6 paket uyuşturucu alındığını, bir paketinin Tuzla’da ismi tespit edilemeyen bir şahsa 200 liraya verildiğini, zanlıların daha sonra birlikte Girne’ye geldiklerini ve burada da üç kişiye uyuşturucu satıldığını öğrendiklerini açıkladı.

Polis, Ö.A.K. (E-20) ve U. Ç.’den alınan ifade doğrultusunda tutuklanan zanlı M.Ö.nün uyuşturucu sattığını kabul etmediğini söyledi. Zanlılardan kan ve idrar örnekleri alındığını, uyuşturucu maddenin analiz için kimya laboratuvarına gönderildiğini belirten polis, soruşturmanın devam ettiğini belirterek zanlıların üç gün tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkemede başka konuştu

İddiaların ardından zanlı M.Ö.’nün avukatı, uyuşturucu maddenin zanlıdan satın alındığına dair sunulan ifadeyi kabul etmediklerini söyledi. Savunma, zanlı M.Ö.’nün suçla bağlantısı olmadığını iddia ederek, diğer zanlının uyuşturucu maddeyi zanlı M.Ö.’den aldığına dair vermiş olduğu ifadenin baskı altında alındığını öne sürdü.

Savunma daha sonra zanlı Ö.A.K’yı tanık kürsüsüne çıkardı. Zanlı uyuşturucu M.Ö.’den almadığını, polise verdiği ifadenin baskı altında alındığını ileri sürdü.

Girne Kaza Mahkemesi, talebi değerlendirerek zanlıların üç gün tutuklu kalmasına karar verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.