1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖĞRENCİ TAŞIMACILIĞINDA YAŞANANLAR
ÖĞRENCİ TAŞIMACILIĞINDA YAŞANANLAR

ÖĞRENCİ TAŞIMACILIĞINDA YAŞANANLAR

bezdirmeye başladı

A+A-

Öğrenci taşımacılığı yapan şirketler Milli Eğitim Bakanlığı’nı göreve gelen yetkililerin günübirlik kararlarına karşı uyardı. Öğrenci taşımacılığı yapan Besim Özsezer avukatı aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na dava açmaya hazırlanıyor. Besim Özsezer daha önce almış olduğu işletme izinlerinin İçişleri Bakanlığı ve İzin Kurulu Başkanlığı tarafından teyit edilmesine karşın son olarak İçişleri Bakanlığı bakanlık Müdürü’nün 09/12/2013 tarihinde yazdığı yazı ile Milli Eğitim bakanlığını yanıltmaya çalıştığını iddia ederek tepki gösterdi. Besim Özsezer konuyu yargıya götüreceğini belirtti.

Başka birilerine verecekler

Besim Özsezer yıllardır taşımacılık yaptıkları bölgelerdeki öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınarak taşımacılık yapan başka birine verilmeye çalışıldığını söyledi. Özsezer, “Bizlere devamlı otobüsleri yenileyin, öğrencileri güvenli araçlarla taşıyın deyip dururlar. Bizler de devlette devamlılığın olduğu düşüncesiyle arabalarımızı yeniledik, yatırım yaptık. Şimdi de bize daha önceleri taşıdığımız bu bölgedeki öğrencileri taşıyamazsınız, seneye bu öğrencileri başka bir şirket taşıyacak diyerek engellemeye çalışmaktadırlar.” dedi.

Sınırlar değişecek seneye taşıyamazsınız

Özsezer konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Benim elimde bu bölgede taşımacılık yapmak için izin Kurulu Sekreterliği ve İçişleri Bakanlığı Bakanlık Müdürü onayı bulunmaktadır. Şimdi ise Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık Müdürü ve Müsteşarı bu onay belgelerini tanımadıklarını sınırların değiştiğini söyleyerek seneye bize taşıtmayacaklarını söylemektedirler. Daha önce 25/03/2011 tarihli İzin Kurulu toplantısında alınan karar ve28/03/2011 tarihli İzin Kurulu Sekreterliği tarafından verilen yazılı bir onay vardır. Yine aynı istikamet konusunda taşımacılık yapacağımız 06/11/2013 tarihli İçişleri Bakanlığı İzin Kurulu tarafından da teyit edilmiştir. Tüm bunlara rağmen İçişleri Bakanlığı Bakanlık Müdürü’nün Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderdiği 09/12/2013 tarihli yazı sonrası olay yanlış değerlendirilerek bizler mağdur duruma düşürüldük.”

Kararlar müdür ve müsteşara göre değişir mi?

Bundan dört yıl önce bunu doğru olarak uygulayan o zamanın milli eğitim bakanlık müdürü şimdi müsteşar oldu ve şimdi o zaman verdiği kararların tersini uygulayarak bizi zor duruma soktu. Bizler zaten beş aydır taşıdığımız öğrencilerin taşıma ücretlerini mukavele yapılmadığı için alamazken, bir de elimizdeki işlerin bakanlık tarafından alınarak başkalarına haksız yere verilerek mağdur ediliyoruz. Bir taraftan borçlandığımız mazot paraları, araçlarımızın bakımı, yanımızda çalıştırdığımız şoförlerin ücretleri. Eğer devlet her müdür ve müsteşar değiştirdiğinde kararlarını değiştirirse yandık. 

Bakan görüşme talebimizi kabul etmedi

Bakanlık müdürü bize, ‘bu seneyi zaten yarıladık sizi ödeyeceğim ama seneye bu öğrencileri siz taşımayacaksınız’ diyor. Dikmen tapu hudutları içerisindeki talebeyi, tüm Dikmen izinleri bizde olmasına rağmen bunları Ağırdağ ve Dağyolu tarafına çevirerek elimizden almaya çalışıyorlar. Biz tarafımıza yapılan haksızlıklara karşı koymak için mücadele etmeye kararlıyız. Yanımızda 12 şoför çalışmakta ve onların aileleri bu durum karşısında mağdur duruma düşecekler. Sayın Bakanımız Mustafa Arabacıoğlu ile görüşme talebimiz de ne yazık ki mümkün olmamıştır.”

Haberal Kıbrıslı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.