1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖĞRENCİLER YİNE SORUNLU TAŞINACAK!
ÖĞRENCİLER YİNE SORUNLU TAŞINACAK!

ÖĞRENCİLER YİNE SORUNLU TAŞINACAK!

"Hükümet toplu taşımacılık sektörüne üvey evlat muamelesi yapıyor!"

A+A-

KAR-İŞ Başkanı Fuat Topaloğlu, hükümetin toplu taşımacılık sektörüne üvey evlat muamelesi yaptığını öne sürerek, gerek Eğitim Bakanlığı’na gerekse de Maliye Bakanlığı’nın çağrılarına kulak asmadığını iddia etti

Mustafa ÖZYAĞCI

Yeni eğitim ve öğretim dönemine sayılı günler kalırken velileri, çocuklarını taşıyacak servislerin düzenlenmesiyle ilgili herhangi bir açıklamanın yapılmamasının kaygısı sardı.

2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı 18 Eylül pazartesi başlıyor. Ülke genelinde okula gidecek olan yaklaşık 18 bin öğrenci de, nasıl taşınacaklarıyla ilgi merak içine girdi.

Konuyla ilgili Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile KAR-İŞ Başkanı Fuat Topaloğlu, KIBRIS’a açıklamalarda bulundu ve bugün yapacakları toplantıda öğrencilerin taşınmasıyla ilgili sorunu gidereceklerini söyledi.

Bakan Berova, öğrencilerin toplu taşınmasıyla ilgili KAR-İŞ ile henüz bir protokol imzalamadıklarını belirterek, imzalanacak protokolle yeni düzenlemeler yapacaklarını söyledi.

KAR-İŞ Başkanı Fuat Topaloğlu ise, hükümetin toplu taşımacılık sektörüne üvey evlat muamelesi yaptığını öne sürerek, uzun bir süreden beridir gerek Eğitim Bakanlığı’na gerekse de Maliye Bakanlığı’na çağrı yapmalarına rağmen kimsenin kulak asmadığını iddia etti.

Berova: Vatandaşların endişe duymasına gerek yok

Öğrencilerin taşınmasıyla ilgili bilgi veren Bakan Berova, öğrencilerin toplu taşınmasıyla ilgili KAR-İŞ ile henüz bir protokol imzalamadıklarını belirterek, imzalanacak protokolle yeni düzenlemeler yapacaklarını söyledi.

Berova, öğrencilerin taşınmasıyla ilgili bir sıkıntı bulunmadığını belirterek, taşımacılığın geçen yıl nasılsa bu yılda aynı şekilde başlayacağını söyledi. Sıkıntıların her zaman olduğunu, bunlarında zamanla aşılacağının altını çizen Berova, vatandaşların endişe duymasına gerek olmadığını söyledi.

Topaloğlu: Çağrılarımıza kulak asan yok

KAR-İŞ Başkanı Fuat Topaloğlu ise, hükümetin toplu taşımacılık sektörüne üvey evlat muamelesi yaptığını belirterek, uzun bir süreden beridir gerek Eğitim Bakanlığı’na gerekse Maliye Bakanlığı’na çağrı yapmalarına rağmen kimsenin kulak asmadığını kaydetti. Bu yıl yeni bir düzenleme olup olmayacağıyla ilgili bir bilgisinin bulunmadığını anlatan Topaloğlu, protokol imzalandıktan sonra, hangi bölgedeki öğrencilerin taşınacağı, hangi okul ve bölgenin kapsam dışı kalacağının o zaman belli olacağını vurguladı.

Şu an düzenleme belli olmadığından dolayı velilerin kaygı taşıdığına değinen Topaloğlu, “kimin taşınıp, kimin taşınmayacağının duyurusu önceden yapılsın. Bu işler son gün yapılmaz, can taşıyoruz” dedi.

Hafta içerisinde Bakan Berova ile görüştüklerini ifade eden Topaloğlu, geçen yıl yaşanan sıkıntıların olmaması ve var olan sıkıntıların aşılması için, protokol imzalayacaklarını belirtti.

Topaloğlu,  hazırlıklarını tamamladıklarını ve araç yönünden şu an bir sıkıntıları olmadığını söyledi.

Topaloğlu son olarak, bu yıl 750 araç ve 128 sürücü yardımcısıyla yaklaşık 18 bin öğrencinin taşınacağını belirterek,  öğrencilerin indirilecekleri durakların bazılarının uzak, bazılarının da eksik olduğunu ve yeni duraklara ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.