1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖĞRETMENDEN ENGELLİ ÇOCUĞA DAYAK!
ÖĞRETMENDEN ENGELLİ ÇOCUĞA DAYAK!

ÖĞRETMENDEN ENGELLİ ÇOCUĞA DAYAK!

KKTC'nin bitmeyen okul skandalları...

A+A-

Güzelyurt – Aydınköy’de ikamet eden Aygün Yınal’ın ilkokula giden engelli çocuğu Ayniye Güral’ın Aydınköy İlkokulunda öğretmen Hilal Çaluda tarafından dövüldüğü öne sürüldü.

ÖĞRETMEN ENGELLİ BİR ÇOCUĞU DÖVEMEZ

AS TV’de yayınlanan Akşam Üzeri Programına bağlanan Aygün Yınal yaptığı açıklamada, benim engelli küçük kızım Ayniye Aydınköy İlkokulunda eğitim görür. Ben Maliye Bakanı Zeren Mungan’ın devletten alacağım olan 17 bin lirayı bana ödemediği için çocuklarıma birer lira okul harçlığı verebilirim. Geçen gün çocuğuma 4 lira verdim ve diğer kardeşleri ile bunu birer lira olarak paylaşmasını söyledim ve okula gönderdim. Öğretmen Hilal Çaluda, ekonomik durumumuzu herhalde bildiği için verdiğim bu birer liraları çocuğum çaldığını iddia ederek çocuğumu dövdü. Bir öğretmen engelli bir çocuğu dövemez dedi.

SİYASİLERİN AKRABASI OLAN ÖĞRETMEN ENGELLİ ÇOCUK DÖVEBİLİR Mİ?

Engelli bir çocuğu neden dövdüğünü Hilal Çaluda’ya sormak için okula gittim. 4 Milyon (4 lira) lirayı çocuğuma benim verdiğimi ve çocuklarıma ancak birer lira harçlık verebildiğimi Hilal hanıma söyledim diyen Aygün Yınal, Hilal hanım bana çocuklarımın başında bit olduğunu ve çocuklarımı okula göndermememi söyledi. Ben çocuklarımızın başını hergün temizlediğimi ve bu nedenle engelli bir çocuğun dövülemeyeceğini söyledim.  Ancak Hilal hanım kendisinin Çaluda’nın yengesi olduğunu bu nedenle kimseden çekinmediğini bana söyledi. Yani siyasilerin akrabası olduğu için bir öğretmen istediğini yapabilirmi? Engelli bir çocuğu dövme hakkını kendinde görürmü? Ben engelli bir çocuğu döven bir öğretmene Öğretmen Sendikalarının ne diyeceğini merak ederim ifadesinde bulundu.

Detay

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.