1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖĞRETMENLER, “İKİNCİ İŞ” YASAĞINA ŞİDDETLE KARŞI
ÖĞRETMENLER, “İKİNCİ İŞ” YASAĞINA ŞİDDETLE KARŞI

ÖĞRETMENLER, “İKİNCİ İŞ” YASAĞINA ŞİDDETLE KARŞI

Öğretmenler, “ikinci iş” yasağına şiddetle karşı

A+A-

Hekimlere ikinci iş yasağı getirilmesinin ardından, eğitimde de aynı uygulamanın yapılıp yapılmayacağı konuşulmaya başlandı. Öğretmenler ise mevcut şartlar altında ikinci iş yasağı getirilmesine onay vermiyor.

Ceren ÖZBİL

Hekimlere ikinci iş yasağının getirilmesinin ardından gözler öğretmenlere çevrildi. Aynı uygulamanın eğitimde de uygulanıp, uygulanmayacağı merak konusu.

Orta eğitimdeki öğretmenlerin örgütlü olduğu Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), mevcut şartlarda öğretmenlere ikinci iş yasağı getirilmesine şiddetle karşı.

KIBRIS Gazetesi'ne konuşan KTOEÖS Başkanı Selma Eylem'e göre, ikinci iş yasağı getirilmeden önce atılması gereken birçok adım var ve bu adımlar atılmadan getirilecek ikinci iş yasağı ülkede ciddi sıkıntılara yol açacak.

Eylem, “Sistem bir bütündür ve sadece doktor ile öğretmene ikinci iş yasağı getirmek doğru değildir. O zaman ikinci iş yapan memur ne olacak?” diye sordu.

“Sistem düzeltilmeli”

Eylem, kamunun bir bütün olduğunu söyleyerek, ikinci iş yasağından söz edilirken, sadece doktor ve öğretmenlerin düşünülmemesi gerektiğini kaydetti.

İkinci iş yasağı konusunda sadece öğretmenlerin hedef alınması durumunda buna şiddetle karşı çıkacaklarını ifade eden Eylem, “Bu kökten çözülmesi gereken bir sorundur” dedi.

“Göç Yasası düzeltilmeli”

Eylem de tıpkı doktorların örgütlü olduğu sendikalar gibi, önce, 2011'de yürürlüğe giren ve adına Göç Yasası da denilen yasada düzenlemeye gidilmesi gerektiğini, ondan sonra gerekirse ikinci iş yasağının uygulanabileceğini anlattı.

Özellikle 2011'den sonra işe giren öğretmenlerin maaşlarının çok düşük olduğuna değinen Selma Eylem, “Karpaz'da çalışan öğretmenler var. Aldıkları paranın büyük bir kısmını yol parası olarak ödüyorlar. İkinci iş yasağı düşünülmeden önce hayat pahalılığı gerçek şekliyle maaşlara yansıtılmalı, asgari ücret artırılmalıdır. Tüm bunların ardından ikinci iş yasağı düşünülecekse düşünülecek” şeklinde konuştu.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.