1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OKYANUSUN ÖTESİNDEN ''YES BE ANNEM''
OKYANUSUN ÖTESİNDEN ''YES BE ANNEM''

OKYANUSUN ÖTESİNDEN ''YES BE ANNEM''

Erbil Arkın, 15 gün 11 saat sonra okyanus ötesinde Antigua adasında karaya ayak bastı... Arkın, başarısını coşkuyla özetlerken, vurgusu bildik bir sloganla oldu

A+A-

Her deniz tutkunu için yelkenli ile okyanus aşmak bir büyük arzudur.Denizin profesyonelleri için bu ulaşımı çok zor, zahmetli bir arzudur.Kıbrıslı Türk Erbil Arkın, Antalya’da kendi tersanesinde yapımına baştan sona sahip çıktığı Tempus Fugit (Zaman Uçar) isimli yelkenliyle okyanusu geride bırakma serüveninde mutlu sonu yakaladı.

Kanarya adalarından olan Lanzaotti’den 20 Şubat 2014 Perşembe günü 10.30’da yola çıkan Erbil Arkın ve beş arkadaşı, Karayip adalarından Antigua’ya 7 Mart 2014, saat 19.00’da vardı.

Antigua’da Falmouth Yat Limanı’na demir atıp karaya ayak basan Erbil Arkın,yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Denize aşık birisiyim. Yelkenli ile Akdeniz’de kısa hedeflere yolculuk yaptık çoğunlukla. Okyanusu aşmak istediğimi söylediğim zaman pek çok arkadaşım riskli bir macera olduğunu söylüyordu. Yaşanacak daha uzun bir ömrüm olmasını arzularım ancak hayatta başarmak istediklerim listesinde okyanusu yelkenliyle geçmek belki de ilk sıradaydı.

Hayatımda ilk kez bu kadar uzun süre, 15 gün 11 saat toprağa basmadım. Falmouth Limanı’na girerken kendimden öte Kıbrıslı Türklüğümle gurur duydum… Büyük bir coşku yaşadım, ‘Yes be annem’ dedim… ‘Yes be annem’i okyanusun ötesine taşıdım…”

Erbil Arkın ve arkadaşları, Tempus Fugit’le 15 gün 11 saatte toplam 3 bin 54 deniz mili yol aldı.
Bir süre dinlenecek olan Erbil Arkın ve Tempus Fugit ekibi, 19–22 Mart 2014 tarihlerinde British Virgin Adaları’nda yapılacak Loro Piana Rigata yarışlarına katılacak.

Kıbrıs

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.