1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OLAYIN ŞOKUNU ATLATAMADI!
OLAYIN ŞOKUNU ATLATAMADI!

OLAYIN ŞOKUNU ATLATAMADI!

Aynı anı tekrar tekrar yaşayıp kan ter içinde...

A+A-

 

Gazimağusa’da önceki gün İbrahim Turaç isimli 19 yaşındaki genç tarafından gün ortasında şiddet kullanılarak soyulan 50 yaşındaki engelli vatandaş Mustafa Neşeli, olayın etkisinden kurtulamadı.

Akülü tekerlekli sandalyesiyle Mağusa’da dolaştığı sırada İbrahim Turaç’ın arkasından kollarını ve boğazını tutarak omzundaki çantasını aldığını anlatan Neşeli, “Çok büyük bir korku yaşadım, hala olayın etkisi altındayım” dedi.

“Yetişmeye çalıştım olmadı”

1987 yılında geçirdiği trafik kazası nedeni ile yaşamını fiziksel engelli olarak sürdüren Mustafa Neşeli, akülü tekerlekli sandalyesi ile her gün muhakkak bölgeyi dolaştığını ancak ilk kez başına böyle bir olay geldiğini kaydetti.

Olayın yaşandığı gün kahveye giderek günlük gazeteleri okuduğunu anlatan Mustafa Neşeli, “Saldırıya uğradığımda evime gelmek üzereydim” dedi.

Kendisini birinin takip ettiğini fark etmediğini söyleyen Neşeli, kim olduğunu görmediği bir kişinin kollarını ve boğazını tutarak omuzlarından çantasını alıp koşarak olduğu yerden uzaklaştığını anlattı. Çantasını alıp kaçan İbrahim Turaç’a yetişebilir ümidi ile akülü tekerli sandalyeyi hızlı sürmeye çalışırken tekerlikli sandalyesinin lastiğinin patladığını ifade eden Mustafa Neşeli’nin imdadına komşular yetişti. Neşeli çığlığını duyan komşuların hemen ailesine haber verip polis çağırdıklarını söyledi.

Neşeli: Yere düşsem ölebilirdim
1987 yılında geçirdiği trafik kazası nedeni ile 40 gün yoğun bakımda kalan Mustafa Neşeli, çok severek başladığı polislik mesleğini de yarıda bırakmak zorunda kaldı. Yaşadığı talihsiz kaza nedeni ile 3 kez beyin ameliyatı geçirdi. Sol tarafı felçli olan Neşeli, konuşma güçlüğü çekiyor. Neşeli, tedavisinin bir parçası olarak vücuduna takılan cihazın yaydığı dalgalar nedeniyle yanında cep telefonu bile taşıyamıyor.

Vücudundaki cihaz sayesinde hareket edebildiğini söyleyen Mustafa Neşeli, “Çantam çalınmak istendiği sırada yere düşüp başımı vursam ölebilirdim” dedi. Yaşadığı olayın hala etkisi altında olduğunu söyleyen Mustafa Neşeli, uykusunda aynı anı tekrar tekrar yaşayıp kan ter içinde uyandığını söyledi. Neşeli, “Ülke eskisi gibi değil, ipini koparan geldikçe suçlularda her geçen gün artıyor” şeklinde konuştu.

 

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.