1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ÖLMEDEN ÖNCE ARDA ERKAN’IN BOĞAZI SIKILDI”
“ÖLMEDEN ÖNCE ARDA ERKAN’IN BOĞAZI SIKILDI”

“ÖLMEDEN ÖNCE ARDA ERKAN’IN BOĞAZI SIKILDI”

İki yıl önce uyuşturucudan hayatını kaybeden Arda Erkan’ın Adli Ölüm Soruşturması duruşmasında tanık olarak dinlenen Prof. Dr. Nevzat Alkan, önemli iddialarda bulundu

A+A-

Emine UYSAL

Uyuşturucudan iki yıl önce hayatını kaybeden Arda Erkan’la ilgili yapılan Adli Ölüm Soruşturması duruşmasında tanık olarak dinlenen Prof. Dr. Nevzat Alkan, kanında bonzai, extacy ve alkol bulunan gencin şiddet gördüğünü ve boynunun sıkıldığını iddia etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen Adli Ölüm Soruşturması duruşmasında Başsavcılık adına Savcı Atilla Enver Etkin ve Avukat Süleyman Dolmacı hazır bulundu.

Avukat Süleyman Dolmacı, dünkü davada, tanık olarak Prof. Dr. Nevzat Alkan’ı dinletti. Alkan, önceden hazırladığı raporu mahkemeye sundu.

Mahkemede tanıklık eden Prof. Dr. Nevzat Alkan, “Arda Erkan’ın ölümü sadece uyuşturucudan değil. Ölümü açıklayacak başka nedenler de var. Ölen kişi şiddet görmüş. Boğazı sıkılmış” dedi.

Savcı Atilla Enver Etkin, Arda Erkan’ın kanında uyuşturucu çıkmasaydı sadece boyun kısmına yapılan travma ile ölümün gerçekleşip, gerçekleşmeyeceğini sordu.

Tanık Alkan, “Olurdu” dedi. Tanığın dinlenmesinin ardından bir sonraki celsede, Arda Erkan’la, ölmeden önce uyuşturucu içtiği belirlenen ve hapis cezası alan Salih Kahraman’ın tanık olarak dinleneceği belirtildi.

Dava ileri bir tarihe ertelendi.

5 kişi yargılanmıştı

Arda Erkan adlı genç, 7 Temmuz 2015 tarihinde, aracında ölü bulunmuştu. Narkotik ekibi, Arda Erkan’la birlikte olan 5 gencin tasarrufunda farklı miktarlarda uyuşturucu bulmuştu.

Arda Erkan’ın uyuşturucudan hayatını kaybetmesi sonrasında polisin dört ayrı uyuşturucu suçlamasıyla tutukladığı 5 sanık, hapis cezasına çarptırılmıştı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, geçtiğimiz yıl Mustafa Kavaz’a 5 yıl, Salih Kahraman’a 30 ay, Erol Tayfur’a 15 ay, Şakircan Özselmanoğlu ve Doğuş Erzen’e 7’şer ay hapis cezası vermişti.

Erol Tayfur, Arda Erkan’a extacy hap vermişti

Dava kararını okuyan Yargıç Rauf Kürşad, 5 adet MDMA türü uyuşturucu hap tasarruf eden ve hayatını kaybeden Arda Erkan’a bir adet hap veren Erol Tayfur’un, ölüme neden olduğuna ilişkin aleyhine henüz dava getirilmediğine vurgu yapmıştı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan ve suçlamaları reddeden Salih Kahraman (E-18), Şakircan Özselmanoğlu, Doğuş Erzen, Erol Tayfur ve Mustafa Kavaz, “Kanunsuz uyuşturucu madde, sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde alma, verme, tasarruf”, “Kanunsuz uyuşturucu hap, alma, verme, tasarruf” suçlarından suçlu bulunmuştu.

 

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.