1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLÜMDE HEM DEVLET HEM DE SÜRÜCÜ İHMALİ
ÖLÜMDE HEM DEVLET HEM DE SÜRÜCÜ İHMALİ

ÖLÜMDE HEM DEVLET HEM DE SÜRÜCÜ İHMALİ

Lefkoşa-Güzelyurt yolunda meydana gelen...

A+A-

Lefkoşa-Güzelyurt yolunda meydana gelen ölümlü trafik kazalarının ardından, bahse konu yolun güvenirliği gündeme geliyor.

Geçtiğimiz gün meydana gelen ölümlü trafik kazasında yol güvenliğinin yanı sıra, park halindeki aracın kazaya sebebiyet verip vermediği de ayrıca bir tartışma konusu oldu. Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerindeki kavşaklarda aydınlatma sağlanırken, yol güzergahı boyunca aydınlatma olmaması kaza riskini artırıyor. 27 Kasım akşamı saat 17.30’da meydana gelen ve Emekli Polis Müdürü’nün hayatını kaybettiği kaza mahallinde, yol aydınlatmasının olmadığı ve yolun karanlık olduğu görüldü.

“ARAÇ 1-1 BUÇUK METRE YOLA TAŞARDI”

Öte yandan, Lefkoşa istikametinde park halindeki HJ 984 plakalı Van aracın, yol kenarındaki sığınma şeridinde emniyet tedbiri almadan park edildiği tespit edildi. Arkadan gelen CY 626 plakalı salon aracın, çarpma noktasına göre, Van aracın tahminen bir – bir buçuk metre kadar yola çıktığı saptandı. Bahse konu park halindeki Van aracın emniyet tedbiri almadan yol kenarında durduğu üzerinde duruluyor.

AVCI: YOL KARANLIK 

Lefkoşa Güzelyurt çift şerit yolunun, bariyer yapılmasının ardından ne derece güvenli olduğu ve aydınlatma ile sığınma şeritlerinin yeterli olup olmadığını Trafik Kazalarını Önleme Derneği (TKÖD) Başkanı Mehmet Avcı ile konuştuk. Mehmet Avcı, “Lefkoşa Güzelyurt yolu bakıldığında kötü bir yol değil ama kavşakları tartışılır. Orta yere refüjler zaten konuyor. Tamamlandıktan sonra daha da güvenli olacak diye düşünüyorum” diyerek, bahse konu yol ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Devlet dönem dönem tüm yolları aydınlatmak için masraf yapmış ve aydınlatmıştır. Demek ki aydınlatmaya ihtiyaç vardı ki masraf yapılmıştı. Buna rağmen aydınlatmaların eksik olması hatta var olan lambaların yanmaması eksi puan olarak karşımıza çıkıyor. 27 Kasım akşamı saat 17.30’da meydana gelen ölümlü kazanın olduğu sırada, o bölgede aydınlatma lambalarının yanmadığı ve yolun karanlık olduğu bilgisini aldım. Bu kaza ile ilgili ayrıca şunu söyleyebilirim; celpler olması gerekir ve aracın bariyere dayanması ve yol kenarında duran aracın görünebilirliğini sağlamak da sürücünün görevidir.”

“SÜRATİ AŞMAMAK ÖNEM TAŞIR” 

“Lefkoşa Güzelyurt yolu aslında güzel bir yol gibi görülmektedir. Yolun iki gidiş, iki geliş olması olumlu bir karar. Ancak sürücülerin de kurallara uyarak davranmaları da gerekmektedir. Sürati aşmamak önem taşır. Tabi ki bozulan araçların, kenara çekmeleri ve tedbir almaları da bir sürücülük eğitimi içerisindedir. Yolun düz gibi görünmesi veya geniş olması, sürücülere istediği gibi davranma hakkını da vermez.”

“KAVŞAKLAR HATALI” 

“Ayrıca, Güzelyurt yolundaki kavşakların, sığınmalı kavşak ve çember olmaları akıl karıştıran bir olaydır. Alayköy çemberinde sabit radara ihtiyaç duyulması, çemberin doğru olmadığı, yavaşlatma görevi yapmadığı mesajını zaten vermektedir.”

“DEVRİYE YOK” 

“Ayrıca son iki hükümet döneminde, polisin anayol devriyesinin kurulmadığı biliniyor. O yolda anayol devriyesinin olması gerekir. Polis görür ceza yazar diye bir zihniyet olur. Kaldı ki, devriye olduğunda polisin, bu park halindeki araçları görüp uyarma şansı olur.”

Detay

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.