1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLÜMDEN KAÇTI!
ÖLÜMDEN KAÇTI!

ÖLÜMDEN KAÇTI!

“Ülkemde öldürülme tehlikesi altındayım”

A+A-

“Ülkemde öldürülme tehlikesi altındayım”

Ercan Devlet Havaalanı’nda başkası adına düzenlenen İngiliz pasaportu ile çıkış yapmak isterken tutuklanan zanlı Eunice Lusamba Mbuyi, mahkemede kendini savundu

Ercan Devlet Havaalanı’nda başkası adına olan İngiliz pasaportu ile çıkış yapmak isterken tutuklanan Eunice Lusamba Mbuyi mahkemeye, ülkesinde siyasi nedenlerden dolayı öldürülme tehlikesi altında olduğunu beyan etti.

Mahkemede söz alan zanlı, “Ülkemde siyasi nedenlerden dolayı hayati tehlikem var. Ailem öldürülme tehlikesi altında. Bu yüzden bu yola başvurdum” dedi.

“Başkasının kimliğine bürünme” ve “Sahte davranışla kayıt temini” suçlamalarıyla gözaltına alınan zanlı Eunice Lusamba Mbuyi, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Musa Avcıoğlu’nun huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Savcı Yardımcısı Aysın Bilgin, Meriç Polis Karakolu’nda görev yapan polis memuru Yusuf Karaoğulları’nı tanık olarak dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Karaoğulları, zanlının 14 Kasım’da Ercan Devlet Havaalanı’nda daha önceden temin ettiği başkası adına olan İngiliz pasaportu ile çıkış yapmak isterken tutuklandığını belirtti.

Zanlının gönüllü ifade verdiğini, davasını kabul ettiğini ve üniversitede İşletme Bölümü birinci sınıf öğrencisi olduğunu söyleyen Karaoğulları, Kongolu zanlının mahkemenin uygun göreceği teminata bağlamasını talep etti.

Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlının yurtdışı çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerini polise teslim etmesi, haftada birgün polise ispat-ı vücutta bulunmasına emir verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.