1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLÜME TERK EDİLDİLER!
ÖLÜME TERK EDİLDİLER!

ÖLÜME TERK EDİLDİLER!

ÖLÜME TERK EDİLDİLER!

A+A-

KKTC'de Karpaz denince akla ilk gelen şey, Karpaz eşekleri. Milli Park ilan edilen bölgede yaşam sürmeye çalışan eşeklerin, açlığa ve susuzluğa mahkûm olduğu belirtiliyor.

Nesilleri tükenme tehlikesinde olan Kıbrıs’a özgü eşekler, kuraklık nedeniyle bu bölgede yem ve su ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor.

Yıllardır vatandaşların ekinlerinden karınlarını doyurmaya çalışan eşeklerin, bu yıl ekin olmayan arazilerde açlıkla karşı karşıya kaldıkları bildirilirken, eşeklere balya alınması için yetkililerin gerekeni yapması gerektiği belirtiliyor.

“BİRAN ÖNCE EŞEKLERE BALYA ALINSIN”

Karpaz Koruma Derneği Başkanı Dursun Çebi, “Her gün solda sağda bağıran çevreciler ve yetkililer koruma altındaki eşeklerin balya alınması için hiçbir uğraş göstermemektedirler. Nerede Yeşilciler, nerede çevre örgütleri, nerede bakanlıklar, bir eşek ölünce oturdukları yerden ahkam kesmeyi bilenler derede, hani eşekler tüm Kıbrıs'ındı, hani tüm insanlığında, nerede insanlığınız hadi gösterin, gazete manşetlerinde boy boy resim göstermeye benzemez. Dipkapaz halkı yıllardır kendilerine maddi ve mani zarar veren eşeklerin ölmemesi için evlerini avlusuna kadar gelen eşekler yiyecek vererek büyük bir fedakârlık yapmaktadır. Yetkililer sesleniyorum, biran önce eşeklere balya alınsın” dedi.

“SULUKLAR TESLİM EDİLDİ EŞEKLER HALA SUSUZ”

Hayvanseverler Platformu Sözcüsü Münür Öztürk de, “Eşekler zor durumda. Bu yılın çok kurak geçmesi hem yem hem su ihtiyaçları bakımından çok daha zor şartlarda yaşamalarına neden oldu. Platform olarak eşekler için temin ettiğimiz suluklar ve su depoları ise Dipkarpaz Belediyesi’ne hibe edildi. Yakın zaman montajları tamamlanacak.”

 

Detay

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.