1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLÜMLE SONUÇLANAN KORKUNÇ TRAFİK KAZASI...
ÖLÜMLE SONUÇLANAN KORKUNÇ TRAFİK KAZASI...

ÖLÜMLE SONUÇLANAN KORKUNÇ TRAFİK KAZASI...

Annesi mahkeme avlusunda fenalık geçirdi....

A+A-

Girne Karaoğlanoğlu bölgesinde 24 Kasım2013 tarihinde meydana gelen ve 26 yaşındaki motor sürücüsü Gürsel Özdurak’ın ölümüyle sonuçlanan trafik kazasına sebebiyet veren 40 yaşındaki Ecevit Karahüseyin hakkındaki karar bugün Girne Ağır ceza mahkemesi tarafından açıklandı.

 

Dikkatsiz sürüş, öncelik hakkı tanımama ve ölüme sebebiyet verme suçlamasıyla yargılanan sanık Ecevit Karahüseyin 18 ay hapse mahkum edilirken, kazada hayatını kaybeden Gürsel Özdurak’ın ailesi verilen karara isyan etti.

 

Girne Ağır Ceza Mahkemesi, 24 Kasım 2013 tarihinde meydana gelen ve 26 yaşındaki Gürsel Özdurak’ın hayatını kaybettiği trafik kazasında, ölüme sebebiyet verdiği gerekçesiyle yargılanan EE 192 plakalı cip araç sürücüsü Ecevit Karahüseyin hakkındaki kararı açıkladı. Kıbrıs Postası'nın haberine göre, Karahüseyin hakkında getirilen tüm davalardan 18 ay hapse mahkum edilirken, Gürsel Özdurak’ın ailesi verilen karara isyan etti. Özdurak’ın annesi mahkeme avlusunda fenalık geçirdi.

Ağır Ceza Heyet Başkanı Peri Hakkı, Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, yargıç Mesut Mesutoğlu’ndan oluşan Girne Ağır Eza Mahkemesi, dün sanık Ecevit Karahüseyin hakkındaki kararı açıkladı. Sanık Ecevit Karahüseyin hakkındaki kararı Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler okudu.

Kararı okuyan Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, sanık Ecevit Karahüseyin’in 24 Kasım 2013 tarihinde meydana gelen ve 26 yaşındaki Gürsel Özdurak’ın yaşamını yitirdiği kazayla ilgili 3 davadan yargılandığın söyledi. Sanığın yargılandığı “Dikkatsiz sürüş”, Öncelik hakkı tanımama” ve “Ölüme sebebiyet verme” suçlarıyla ilgili suçlu bulunarak mahkum edildiğini açıkladı.

Güzeler, sanığın Karaoğlanoğlu bölgesinde meydana gelen kazada Güzelyurt istikametine doğru seyrettiği sırada düz kesintisiz çizgili yolda yolun durumunu gözetmeksizin zeytinyağı fabrikasına girmek için sağa dönüş yaparak KT 397 plakalı motor sürücüsü Gürsel Özdurak’ın önünü tıkaması sonucu kazanın meydana geldiğini kaydetti.

“Hiç kimsenin dikkatsizliği sonucunda bir başkasının ölümüne sebep vermeye hakkı yoktur. Ülke genelinde ölümlü trafik kazalarında büyük bir arış yaşanmaktadır ve ölümlü kazalardaki artış toplumun kaldıracağı düzeyde değildir. Bu suçu işleyen kişilere caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerekir. Bu konuda da mahkemelere büyük görevler düşmektedir” şeklinde konuşan Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, sanık Ecevit Karahüseyin’e de hapislik cezası dışında bir ceza verilmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

Sanık Karahüseyin’in işlediği suçların yasa koyucu tarafından 7 yıla kadar hapis cezası öngörüldüğünü hatırlatan Çiğdem Güzeler, sanık aleyhinde tüm hafifletici ve ağırlaştırıcı unsurları göz önünde bulundurduktan sonra itham edildiği 3 davadan 18 ay hapse mahkum edildiğini açıkladı.

Öte yandan mahkeme avlusunda açıklanacak kararı bekleyen Gürsel Özdurak’ın ailesi Karahüseyin’e kesilen 18 ay hapislik cezasına isyan etti. Sanık Ecevit Karahüseyin ve Gürsel Özdurak’ın ailesi mahkeme avlusunda karşı karşıya geldi ve polisin müdahalesi sonucunda ciddi bir olay yaşanması engellendi. Kazada hayatını kaybeden Özdurak’ın annesi de fenalık geçirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.