1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLÜMLÜ KAZADA HER İKİSİ DE ALKOLLÜYDÜ
ÖLÜMLÜ KAZADA HER İKİSİ DE ALKOLLÜYDÜ

ÖLÜMLÜ KAZADA HER İKİSİ DE ALKOLLÜYDÜ

Ölümlü kazada her ikisi de alkollüydü

A+A-

Elmas TOKAY

Karşıyaka’da 3 Mart’ta meydana gelen trafik kazasında 30 yaşındaki Cem Yılmaz’ın ölümüne neden olmakla suçlanan ve aynı kazada kendisi de ağır yaralandığı için halen hastanede tedavi altında olan Mehmet Aydın, dün gıyabında teminatla serbest bırakıldı. Ancak mahkeme, Aydın’ın hastaneden taburcu olduktan sonra mahkeme huzuruna getirilmesini de karara bağladı.

Girne Kaza Mahkemesi’nde Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Emine Taşkın ve zanlı avukatı Fatma Bayram mahkemede hazır bulundu. Savcı Taşkın, meseleyle ilgili olarak olayın tahkikat memuru Polis Çavuşu Recep Arabulucu’yu tanık olarak dinletti.

Arabulucu, zanlı Mehmet Aydın’ın ‘dikkatsiz sürüş nedeniyle ölüme neden olma’, ‘dikkatsiz sürüş’, ‘alkol tesiri altında araç kullanma’ ve ‘yolun solunu kontrol etmeme’ suçlarından methaldar olduğunu belirtti.

Girne-Güzelyurt Anayolu 14-15 kilometreleri arasında 3 Mart 2017 tarihinde Mehmet Aydın’ın, yönetimindeki KH 443 plakalı salon araçla Girne istikametine dikkatsizce seyrettiğini anlatan Arabulucu, o sırada yolun sağına geçerek, karşı istikametten gelmekte olan Cem Yılmaz’ın yönetimindeki JP 422 plakalı salon aracın önünü tıkayarak çarpıştıklarını söyledi. Olayla ilgili Mehmet Aydın’ın Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde Cerrahi Bölümü’nde ameliyat olduğunu ve tedavisinin devam ettiğini belirten Arabulucu, zanlının 2-3 ay daha doktor kontrolünde kalması gerektiğini aktardı.

“Zanlı alkollüydü”

Zanlı ile ilgili doktordan rapor temin edildiğini aktaran Arabulucu, zanlı Mehmet Aydın 73.7 mg, hayatını kaybeden Cem Yılmaz’ın da 232 mg alkollü olduğunun tespit edildiğini aktardı. Arabulucu, zanlı ile ilgili soruşturmanın tamamlandığını, uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Mesut Mesutoğlu da huzurunda yapılan beyanları değerlendirerek, 2-3 ay daha hastanede tedavi görecek olan zanlı Mehmet Aydın’ın davaları görüşülünceye dek yurt dışına çıkışının men edilmesine, tüm kimlik ve seyahat belgelerinin polise teslim etmesi şartıyla serbest kalmasına emir verdi. Mesutoğlu ayrıca, zanlının hastaneden çıktıktan sonra, mahkemeye getirilmesine de direktif verdi.

Kıbrıs

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.