1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLÜMLÜ KAZAYA DAVETİYE ÇIKARILIYOR
ÖLÜMLÜ KAZAYA DAVETİYE ÇIKARILIYOR

ÖLÜMLÜ KAZAYA DAVETİYE ÇIKARILIYOR

Ölümlü kazaya davetiye çıkarılıyor

A+A-

Lefkoşa - Gazimağusa ve Lefkoşa - Güzelyurt çift şeritli anayolların birçok noktasındaki yaya geçitlerinde her gün tehlikeli anlar yaşanıyor
 

 

Ali CANSU

Yetkililer bir yandan ölümlü trafik kazalarına yönelik sürücülere çağrı yaparken, diğer yandan her gün yüzlerce aracın kullandığı çift şeritli ana yola yaya geçidi koyması yeni oluşabilecek ölümlü kazalara adeta davetiye çıkarıyor.

Hız yapılan çift şeritli anayollara konulan yaya geçitlerinin dünyanın hangi ülkesinde bir örneği bulunduğunu soran vatandaşlar, yaya geçitleri olan yerlerde 65 hız tahdidinden bir anda 50’ye düşürülmesinin sorunu çözmediğini, ülkedeki sürücülerin neredeyse üçte ikisinin tabelalara bakmadan araç kullandığını iddia ediyor.

Geçtiğimiz yıllarda bir çocuğun Lefkoşa-Güzelyurt anayolundaki yaya geçidini kullanarak yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada araba çarpması sonucu öldüğünü hatırlatan vatandaşlar, “Kontrolsüzlük nedeniyle, artık isteyen istediği noktadan yolun karşısına geçiyor. Devletin görevi, kişi kendi isteğiyle bile olsa bireyin hayatının tehlikeye girmesine engel olmaktır. Sorun alt geçitlerle çözülebilir” dediler.

Kıbrıs

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.