1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OLUMSUZ HAVA ŞARTLARI RUM KESİMİNDE DE ETKİLİ OLDU
OLUMSUZ HAVA ŞARTLARI RUM KESİMİNDE DE ETKİLİ OLDU

OLUMSUZ HAVA ŞARTLARI RUM KESİMİNDE DE ETKİLİ OLDU

Rum kesimindeki birçok bölgenin, yoğun kar yağışı nedeniyle dün beyaz büründüğü ve kar yağışının Lefkoşa Rum kesiminin sınırlarına kadar ulaştığı haber verildi.

A+A-

GÜNEY KIBRIS BEYAZLARA BÜRÜNDÜ… 26 KÖYLE ULAŞIM KESİLDİ

LEFKOŞA RUM KESİMİ DÜN SON YILLARIN EN SOĞUK GÜNÜNÜ YAŞADI

TRODOS’UN ZİRVESİNDEKİ KAR KALINLIĞININ BUGÜN 1 METREYE ULAŞMASI BEKLENİYOR

Rum kesimindeki birçok bölgenin, yoğun kar yağışı nedeniyle dün beyaz büründüğü ve kar yağışının Lefkoşa Rum kesiminin sınırlarına kadar ulaştığı haber verildi.

Yoğun kar yağışı sonucunda, birçok okulun kapalı kaldığını, bazı köylere de ulaşımın kesildiğini yazan Fileleftheros gazetesi, yollarda da küçük problemler yaşandığını kaydetti.

Rum Elektrik İdaresi (AİK) şebekesinde de problemler yaşandığını yazan gazete, dün iç kesimlerdeki hava sıcaklığının 6 derece olduğunu ve Lefkoşa Rum kesiminin dün son yılların en düşük derecesini yaşadığına dikkati çekti.

Gazete, hemen hemen aynı hava koşullarının, Cumartesi öğlene kadar devam edeceğini de anımsattı.

Geçtiğimiz Çarşamba sabaha yakın, hava sıcaklığının Trodos’ta eksi 6 (-6) dereceye kadar düştüğünü yazan gazete, kar kalınlığının dağlık bölgelerde dün akşama kadar, bir metreye ulaşmasının beklendiğini kaydetti.

Larnaka ve Limasol’daki birçok dağlık bölgenin yanı sıra, Baf’taki bazı köylerin de beyazlara büründüğünü anlatan gazete, dün esen kuvvetli rüzgarların, özellikle kıyı bölgelerinde birtakım zarar ve problemler yaşanmasına neden olduğunu ifade etti.

Birçok bölgeyi etkisi altına alan yoğun kar yağışı yüzünden bazı okullar kapalı kalırken, birçok yolun ise, zinciri olmayan araçlar dışındaki bütün araçlara uzun saatler kapalı kaldığını belirten gazete, kötü hava şartlarından, AİK’in elektrik dağıtım şebekesinin de etkilendiğini ifade etti.

Özellikle Limasol bölgesinde problemler yaşandığını kaydeden gazete, bazı köylerin saatlerce elektriksiz kaldığını yazdı.

Gazeteye göre Rum Polisi, dün gece saatlerinde, yoğun kar yağışı yüzünden, 26 köyle ulaşımın kesildiğini de duyurdu.

Politis gazetesi ise haberinde, Trodos’un zirvesindeki kar kalınlığının dün 60 santimetreye ulaştığını, bugünkü kar yağışıyla da birlikte bunun 1 metreye ulaşmasının beklendiğini haber verdi.

Gazete, İtfaiye’nin, kötü hava şartları dolayısıyla yapılacak yardım çağrılarına yanıt vermek için alarm durumunda olduğunu da ekledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.