1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖLÜRKEN ÖRNEK OLDU
ÖLÜRKEN ÖRNEK OLDU

ÖLÜRKEN ÖRNEK OLDU

Tam bir yıldır beyin tümörü ile mücadele eden kanser hastası Gönyelili Yusuf Yönlüer yaşamını yitirdi. Yönlüer, kanser tedavisi sürecinde ortaya koyduğu görüş cesaret ve önerilerle birçok kanser hastasına moral verdi

A+A-

BUGÜN DEFNEDİLECEK: KKTC tenis camiasındaki çalışmaları ile Elins Maloney gibi, yaş gruplarında dünya ile rekabet eden tenisçiler yetiştiren 48 yaşındaki Yusuf Yönlüer’in ölümü büyük üzüntü yarattı. Din İşleri eski Başkanı Ahmet Yönlüer’in kardeşi olan Yusuf Yönlüer bugün defnedilecek

SADECE DUA İSTEDİ: Sık sık kamuoyuna yönelik, “Bana yardım etmek isteyen dua göndersin, ben bu kanserle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim ve yeneceğim” mesajı veren Yönlüer, sıktığı yumruğu ile de mücadelesini göstermişti. Yönlüer dün sabaha karşı yaşama veda etti

“IŞIĞA YÜRÜYORUM”: Kısa süre önce kanser hastalarına seslenen Yönlüer, “Işığı arıyorum” diyerek şu ifadeleri kullanmıştı: Kanser, karanlık tünelde ışığı aramaktır. Eşim, ailem, kardeşlerim, annem, sporcularım karanlık tünelime ışık oldu. Sadece bana değil, tüm kanser hastalarına destek olalım

Gönyeli’nin sevilen simalarından, uluslararası tenis antrenörü Yusuf Yönlüer yakalanmış olduğu amansız hastalıktan kurtulamayarak önceki akşam evinde 22.00 sıralarında vefat etti. 1967 doğumlu olan Yusuf Yönlüer evli ve 2 kız çocuğu babasıydı.

Aralık 2012 yılının son günlerinde “kanser” teşhisi konulan Yusuf Yönlüer, Ocak 2013 ayında ilk ameliyatını gerçekleştirerek kanserle mücadele etmeye başladı. Önceki akşam saat 22.00 sıralarında Gönyeli’deki evinde aniden rahatsızlanan Yusuf Yönlüer, ailesine “Ben iyiyim” diyerek hayata gözlerini kapadı.

“Kendini savaşçı ilan etti”
Kanser tedavisi gören ve “mücadele azmiyle” pek çok hastaya örnek olan Yusuf Yönlüer kanserle mücadelesini 11 ay sürdürebildi. Abisi Ahmet Yönlüer kardeşi Yusuf Yönlüer’in kanser teşhisi konulan ilk gün itibarı ile kendini savaşçı ilan ettiğini ve hiçbir zaman hastalığına teslim olmadığını anlattı. Abisi Ahmet Yönlüer, “Ocak 2013 yılının başında kardeşim ameliyat oldu. 11 ay mücadele verdi, kendini savaşçı ilan etti. Kanserli hastalara verdiği enerji ile örnek oldu, umut oldu. Hayatın kıymetli ve yaşanılır olduğunu nefes aldığı sürece çevresindekilere hep hissettirdi. Hiç isyan etmedi ben hastayım diyerek teslim de olmadı bu illet hastalığa” dedi.

“Sadece dua istemişti”
Kardeşi Yusuf Yönlüer’in güçlü bir kişiliği olduğunu söyleyen abisi Ahmet Yönlüer, son gününe kadar kimseye hastalığı ile ilgili bir mesaj vermedi umut dolu yüreği herkese ışık oldu. Abisi Yusuf Yönlüer’in Kansere yakalandığı ilk gün kendini bir maçta oynarken ilan ettiğini ve canlı canlı bu maçı herkese izletip nasıl kazanılır öğreteceğini söyledi.

Ahmet Yönlüer  “Bence kardeşim oynadığı 11 aylık maçı kaybetmedi, bu maç izlenirken çok büyük ve anlamlı mesajlar verdi tüm zorluklarına rağmen. Huzur içinde vefat etti ve son sözünde bile ‘Ben iyiyim’ dedi kimseyi rahatsız etmedi. Hastalığı boyunca herkes Yusuf hoca için yardıma koştu maddi manevi. Kanserle savaştığı 11 ay boyunca dualarıyla ona destek olan herkese biz ailece minnet borçluyuz ve lütfen yine mutlu olduğu tek şeyi onun için son görev olarak yapalım. Sadece ‘dua’ edelim çünkü biliyorum kardeşim dua edildiği zaman çok mutlu olan bir insandı” dedi.

İlk tören Tenis Federasyonu’nda
Spor camiasında sevilen bir kişi olan başarılı antrenör için ilk tören Tenis Federasyonu önünde bugün saat 10.00 sıralarında gerçekleşecek. Ailesinden yapılan açıklamaya göre Federasyonluğun önünde gerçekleşecek anma töreninin ardından Yusuf Yönlüer, Gönyeli Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Gönyeli mezarlığında defnedilecek.

Yusuf Yönlüer’in Gönyeli’deki evi sevenleriyle dolup taştı

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.