1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖMER’İN SUÇU NE?
ÖMER’İN SUÇU NE?

ÖMER’İN SUÇU NE?

Ömer’in suçu ne?

A+A-

15 günlükken felç geçiren 20 yaşındaki engelli gencin ailesi, defalarca söz verilmesine rağmen bir türlü gönderilmeyen özel yatağı bekliyor

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ya bağlı Dörtyol köyünde, yatağa mahkum olan 20 yaşındaki engelli genç Ömer Kargı’nın ailesi, yetkililer tarafından defalarca söz verilmesine rağmen bir türlü gönderilmeyen özel yatağı bekliyor.

Ömer’in annesi Fatma Kargı, spastik engelli durumunda olan ve kontrolsüz hareketler yapan oğluna özel yatak getirilmesi için Sağlık Bakanlığı’ndan defalarca söz almalarına rağmen, verilen sözün bir türlü yerine getirilmediğini savundu.

Artık hükümetten umudunu kestiğini söyleyen dertli anne, Cumhurbaşkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisinden yardım istediğini dile getirdi.

Diyalog muhabirine yaşadıkları sıkıntıları anlatan talihsiz gencin annesi Fatma Kargı, oğlunun 15 günlükken geçirdiği bir havale sonucu hasta olduğunu ve 6 aylıkken ameliyat olmasına rağmen yatağa mahkum olmaktan kurtulamadığını söyledi.

İstemsiz hareketleri var
Oğlunun spastik engelli durumuna düştüğünü ve hareketlerini kontrol edemediğini anlatan Kargı, özellikle çok üzüldüğü, sevindiği veya heyecanlandığı anlarda oğlunun kendini kontrol edemediğini söyledi.

Oğlunun, salonda bulunan çekyat üzerinde yattığını ve aşırı kontrolsüz hareketlerinden dolayı her an yataktan düşme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirten Kargı, oğluna özel yatak getirilmesi için defalarca Sağlık Bakanlığı’na durumu aktardığını, Sağlık Bakanlığı’nın da kendisine defalarca söz vermesine rağmen sözünü yerine getirmediğini iddia etti.

“Umudum Cumhurbaşkanımız veya sayın büyükelçide”
Hükümetin konuya duyarsız kaldığını ve artık umudunu kestiğini vurgulayan Kargı, Cumhurbaşkanı veya Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisinden yardım talep ettiğini dile getirdi. Ayrıca oğlu için özel yapım bir de tekerlekli sandalye ihtiyacı olduğunu belirten Kargı, kendisine uzanacak yardım elini umutla beklediğini ifade etti.

“Bin 700 TL oğlumun ihtiyaçlarına yetişmiyor”
Yatağa mahkum olan oğlunun tüm ihtiyaçlarını kendisinin karşıladığını ve devletten oğlu ile kendisine toplamda bin 700 TL’lik aylık yardım verildiğini anlatan Kargı, bu yardımın kesinlikle kendilerine yetmediğini ve bahçe işlerinde de çalışarak hayatlarını devam ettirmeye çalıştıklarını söyledi.

Diyalog

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.