1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖNEMLİ BİR VAZİFESİ VAR
ÖNEMLİ BİR VAZİFESİ VAR

ÖNEMLİ BİR VAZİFESİ VAR

Uzmanlar, güneş battıktan sonra fareleri avlamak için harekete geçen peçeli baykuşların, araçların altında kalıp yollarda can verdiğine dikkat çekerek, vatandaşları uyarıyor:

A+A-

Güneş battıktan sonra fareleri avlamak için harekete geçen peçeli baykuşlar araçların altında kalarak yollarda can veriyor.
   Süratle seyreden arabalardan kaçamayıp ölen peçeli baykuşlar, bazı batıl inançlı insanlar tarafından uğursuz olarak görülse de, doğada farelerle beslenerek çok önemli bir görev yapıyor.
   Peçeli baykuşlar ve diğer baykuş türlerinin korunması gerektiğini ifade eden uzmanlar, bu canlıların, tarım alanlarına zarar veren ve birçok hastalığın yayılmasına sebep olan farelerin en büyük düşmanı olduğunu söylüyor.

Türkseven: Önemli bir vazifesi var

   Kıbrıs Türk Biyologlar, Doğayı Araştırma ve Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Türkseven, yuvasına yaklaşık 9 yumurta yumurtlayan peçeli baykuşların yavrularını besleyebilmek için her gün 20 kadar fare ve sıçan avladığını kaydetti.
   Baykuşların farelerle mücadelede çok önemli bir vazife yaptığını vurgulayan Türkseven, fare ve sıçanların tarım alanlarına çok büyük zarar veren ve birçok hastalığın yayılmasına yol açan canlılar olduğunu belirtti.
   Baykuşların sayısındaki azalma nedeniyle son zamanlarda fare nüfusunda ani artışlar meydana geldiğini ifade eden Niyazi Türkseven, insanoğlunun fare mücadelesinde kullandığı kimyasalların birçok olumsuz etki yaptığını söyledi.

Kıbrıs

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.