1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ONGUN TALAT: “ANAYASA, YEREL SEÇİMLERİN GÖLGESİNDE KALDI”
ONGUN TALAT: “ANAYASA, YEREL SEÇİMLERİN GÖLGESİNDE KALDI”

ONGUN TALAT: “ANAYASA, YEREL SEÇİMLERİN GÖLGESİNDE KALDI”

Talat, Anayasa değişikliğinin, yerel seçimlerin gölgesinde kaldığını savunarak, “Bu konuda, daha şeffaf ve yaygın bir propaganda süreci yaşanmalıydı” dedi.

A+A-

CTP-BG GENÇLİK ÖRGÜTÜ BAŞKANI TALAT: “ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ, YEREL SEÇİMLERİN GÖLGESİNDE KALDI”

TALAT: “BU KONUDA, DAHA ŞEFFAF VE YAYGIN BİR PROPAGANDA SÜRECİ YAŞANMALIYDI”

Cumhuriyetçi Türk Partisi - Birleşik Güçler (CTP-BG) Gençlik Örgütü Başkanı Ongun Talat, Anayasa değişikliğinin, yerel seçimlerin gölgesinde kaldığını savunarak, “Bu konuda, daha şeffaf ve yaygın bir propaganda süreci yaşanmalıydı” dedi.

Anayasa değişikliğine “evet” diyeceklerini ve tüm gençleri “evet” demeye çağıran Talat, Anayasa’da yapılan değişikliklerin halka daha iyi anlatılması, referandumda “evet” ya da “hayır” diyecek siyasi partilerin ise bu görüşü neden savunduğunu anlaşılır bir dille ifade etmesi gerektiğini söyledi.

CTP-BG Gençlik Örgütü adına yazılı bir açıklama yapan Talat, Anayasa Değişikliği konusunda bilgi kirliliği yaratıldığını ve sağlıksız propaganda ortamı oluşturulduğunu savundu.

“EVET DİYECEĞİZ....”

CTP-BG Gençlik Örgütü’nün referandum konusundaki tutumuna dikkat çeken ve Anayasa değişikliğine “evet” diyeceklerini söyleyen Ongun Talat, tüm gençleri “evet” demeye çağırdı.

Talat, 1985 Anayasası’nın halkın şu anki iradesiyle örtüşmediğini vurgulayarak şunları ekledi:

“Anayasa’daki bu değişiklikler, mevcut Anayasanın ‘devletçi’ anlayışının ilk kez insana değer veren, devlet karşısında insanı ve toplumu önemseyen, koruyan bir şekilde değişmesi anlamına gelmektedir.

Bu değişiklikler devletin yapısını daha şeffaf, daha işler, hesap verebilir ve denetlenebilir kılmanın yolunu açmak anlamına gelmektedir.

Bu değişiklikler temel insan haklarının genişlediği, devletin bunlara müdahale sınırlarının daraltıldığı, insan onuru kavramını tanıyan, daha demokratik, çevreye, çocuk haklarına önem veren ve topluma bu yöndeki yükümlülüklerini yerine getireceği taahhüdünü en temel sözleşme olan Anayasa ile veren bir devlet demektir.

Bu değişiklikler, yıllardır demokrasi ayıbı olarak nitelenen kamu görevlilerine siyaset yasağının ortadan kalkması demektir.

Siyasetçilerin servet beyanlarının verilmesi ile ilgili olarak ilk kez Anayasal düzenleme yapılmış olması, önerinin ilk halindeki Resmi Gazete’de yayınlanma koşulunun kaldırılmış olmasına rağmen yine de önemli bir adımdır.”

“BAZI KONULARIN DEĞİŞİKLİKLER ARASINDA YER ALMAMASINI OLUMSUZ KARŞILIYORUZ”

“Geçici 10. madde”, “Vicdani Ret” ve “Azınlık Hakları”yla ilgili düzenlemeler ve bazı diğer konuların değişiklikler arasında yer almamasını, olumsuz karşıladıklarını da vurgulayan Ongun Talat şunları ifade etti:

“Bu durumu Meclis’teki partilerin mutabakat sınırlarını ortaya koyan bir veri olarak kabul etmeli, önümüzdeki dönemde bu düzenlemeleri de halkın onayına sunulabilecek hale getirebilmenin mücadelesini vermeliyiz.”

“TOPTAN RETÇİ BİR TAVRA GİDİLMESİNİ DOĞRU BULMUYORUZ”

Değişikliklerdeki bir takım eksiklikler karşısında, toptan retçi bir tavra gidilmesini doğru bulmadıklarını da belirten Ongun Talat, “Bu değişikliklerin onaylanmasıyla demokrasi ve kendi evimizin efendisi olma mücadelemiz bitmeyecek, bunu biliyoruz. Ama Anayasa’ya ‘evet’ demek, bu demokrasi mücadelesine daha ilerideki bir limandan devam etmek anlamına gelecek” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.