1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ONU DA KAYBETTİK..
ONU DA KAYBETTİK..

ONU DA KAYBETTİK..

cenazesi bugün Girne Nurettin Ersin Paşa Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Karaoğlanoğlu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

A+A-

Dt. Kuydul Turan’ı kaybettik

İki kez Türkiye’den sınır dışı edilen, sol hareketin önemli isimlerinden, sevilen diş doktoru

Kıbrıs Türk sol hareketinin önemli isimlerinden, aydın, entelektüel kişi Dt. Kuydul Turan dün 79 yaşında yaşamını kaybetti.

Kuydul’un cenazesi bugün Girne Nurettin Ersin Paşa Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Karaoğlanoğlu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

‘Sınır dışı’ edilmişti

1956 yılında gittiği Türkiye’de Türkiye soluyla tanışan ve ünlü yazar Aziz Nesin ve arkadaşlarıyla olan ilişkisinden dolayı Cunta yönetimi tarafından 1960 yılında Türkiye’den sınır dışı edilen Kuydul Turan 1965 yılına kadar İngiltere’de yaşadı. Aynı yıl tekrar Türkiye’ye yarım baktığı öğrenimine geri dönen Kuydul Turan burada 1968 kuşağı gençliğinin örgütlenmesinde rol oynamış ve o günkü kuşaktan yetişen birçok Kıbrıslı,Türkiyeli genç üniversiteliye önderlik yapmıştır.

Kuydul Turan, 1970 de  Türkiye’deki ikinci askeri darbeden önce  tekrardan altı arkadaşıyla İstanbul’dan sınır dışı edilmiştir. Kuydul Turan ve bazı arkadaşları 1968 yılında Filistin’de Filistin Kurtuluş Örgütünde dönemin Türkiyeli devricileri olan Deniz gezmiş ve arkadaşlarıyla birlikte siyasi çalışmalara da katılıp katkı koymasıyla da bilinmektedir.

Kuydul Turan 1974 yılında Limasol'daki esirlik günlerinden sonra yarım kalan öğrenimini tamamlayıp Girne’de özel kliniğinde Diş hekimi olarak çalışmıştır.

YD

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.