1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖNÜNE ÇARŞAF ASTILAR AMA...
ÖNÜNE ÇARŞAF ASTILAR AMA...

ÖNÜNE ÇARŞAF ASTILAR AMA...

İlginç yöntem!

A+A-

Sabaha karşı önüne çarşaf astıkları Arslan Marketin kapısını tornavida ile açıp hırsızlık yaptığı iddia edilen 2 kafadar tutuklandı...

Hüseyin Çiçek 

Gazimağusa’da geçtiğimiz Pazartesi sabahı, “Arslan” isimli marketin kapısını, tornavida ile açarak içeri giren ve hırsızlık yaptığı iddia edilen Kazakistanlı Yerlan Seyitov ile Kırgızistanlı Maksatbek Kerim Ulu, önceki gün tespit edilerek gözaltına alındı.  

Marketten; 200 TL madeni para, 6 paket sigara ve 2 adet puro çaldığı ifade edilen zanlılar dün tutukluluk istemi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Mustafa Çebi, 11 Eylül 2017 tarihinde saat 05.15’te, Gazimağusa’da, İsmet İnönü Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren “Arslan” isimli marketten hırsızlık yapıldığını söyledi.

Polis yapılan araştırmada, zanlı 2 Maksatbek Kerim Ulu’nun gözcülüğünde, zanlı 1 Yerlan Seyitov’un  market önüne çarşaf çekilerek kamufle olunduktan sonra, kapı  kilidinin tornavida ile açıldığını aktardı.

Çebi, market içerisine girildiğini ve 200 TL madeni para, 6 paket sigara ve 2 adet puronun sirkat edildiğini söyledi.

42 TL parayı gömdüler

Zanlıların 13 Eylül 2017 tarihinde Gazimağusa’da tespit edilerek tutuklandıklarını ve suç aletlerinin Gülseren bölgesinde bir alanda bulunduğunu anlatan Çebi, sirkat edilen madeni paralardan 42 TL’sinin de aynı alanda gömülü olarak bulunduğunu belirtti. 

Henüz aranmakta olan emarelerin bulunduğuna dikkat çeken Çebi, soruşturma maksatlı zanlıların 3 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasını talep etti. Savcı Hasan Boşnak bu süreyi 1 gün ile sınırlandırdı.

Bir şey söyleyemediler

Yargıç Hazal Hacımulla’nın mahkemede söz verdiği zanlılar, işledikleri suç karşısında hiçbir şey söyleyemedi. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile her iki zanlının da 1 gün süre polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.