1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OPERASYONDA ELE GEÇİRİLEN 189 ADET HAP ARAŞTIRILIYOR!
OPERASYONDA ELE GEÇİRİLEN 189 ADET HAP ARAŞTIRILIYOR!

OPERASYONDA ELE GEÇİRİLEN 189 ADET HAP ARAŞTIRILIYOR!

Polis tarafından düzenlenen operasyonda bir araç içerisinde 3 gram bonzai ve 189 adet uyuşturucu içerdiği düşünülen haplar ele geçirilerek, iki kişi göz altına alındı

A+A-

Lefkoşa’da 13 Mart günü polis tarafından düzenlenen operasyonda bir araç içerisinde 3 gram bonzai ve 189 adet uyuşturucu içerdiği düşünülen haplar ele geçirilerek, iki kişi göz altına alındı. Aynı gün mahkemeye çıkarılarak 3’er gün tutukluluk alan zanlılar Cemal Cengizhan ve Abdullah Kalyoncu dün yeniden yargı huzurundaydı. Polis, olayla ilgili 2 kişinin daha üzerinde dururken, emare olarak alınan haplarla ilgili Devlet Laboratuarı’ndan sonuç beklediği açıklandı.

Zanlılar Cemal Cengizhan ile Abdullah Kalyoncu dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit, huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına davada Savcı Damla Güçlü ve zanlı 1 Cemal Cengizhan’ı temsilen Avukat Ömer Başay hazır bulundu.

189 adet hap

Savcı Güçlü, meseleyle ilgili olarak tahkikat memuru Mehmet Sevinç’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Sevinç, mahkemede yeminli şahadet vererek, olayla ilgili olguları aktardı. Sevinç, 13 Mart günü Nazım Hikmet Caddesi üzerinde rutin kontrol sırasında LZ 496 plakalı araçta aram yaptıklarını belirterek, aracın içerisinde 3 gram sentetik cannabinoid ve 189 adet uyuşturucu içerdiği düşünülen hap bulunarak emare alındığını aktardı. Zanlı Cemal Cengizhan, Abdullah Kalyoncu ve ayni araçta bulunan Melisa Celsi İzzet’in huzurunda yapılan aramanın ardından zanlıların tutuklandığını belirten Mehmet Sevinç, zanlıların aynı gün mahkemeye çıkarılarak 3 gün tutukluluk alındığını aktardı.

2 kişiden ifade alındı

Bu üç günlük süre içerisinde 8 kişinin sorgulandığını ve gerekli görülen 3 kişiden ifade alındığını aktaran polis memuru Sevinç, meseleyle ilgili 2 kişinin üzerinde yoğunlaştıklarını da aktardı. Olayla ilgili emarelerin Devlet Laboratuarı’na gönderildiğini ancak henüz sonuçların alınmadığını belirten Mehmet Sevinç, meseleyle ilgili aranan başka emarelerin daha olduğunu dolayısıyla zanlıların 4 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

4 gün daha tutuklu

Savunma Avukatı, tutukluluk süresine itiraz etmedi. Bunun üzerine Yargıç Hale Ahmet Raşit, meseleyle ilgili soruşturmanın halen devam ettiğini, zanlıların serbest kalmaları halinde tahkikata etki edebilecekleri gerekçesiyle her iki zanlının 4 gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

YD

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.