1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ORAL:” HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİME İNANMASAYDIM BIRAKACAKTIM”
ORAL:” HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİME İNANMASAYDIM BIRAKACAKTIM”

ORAL:” HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİME İNANMASAYDIM BIRAKACAKTIM”

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ)’de 1992-2003 yılları arasında rektörlük görevinde bulunan Prof. Dr. Özay Oral’ın ismi kütüphaneye verildi.

A+A-

DAÜ’nün uluslararası üniversite haline gelmesinde büyük emekleri bulunan Prof. Dr. Özay Oral’a  vefa örneği gösteren DAÜ yönetimi, Oral’ın en çok önem verdiği birimlerden biri olan kütüphaneye ismini verdi.
Kütüphaneye Prof. Dr. Özay Oral’ın isminin verilmesi nedeniyle tören düzenlendi. Tören alanına gelişinde alkışlarla karşılanan Oral’a, üniversiteye hizmetleri nedeniyle gümüş tabak takdim edildi.
Diğer yandan  Kütüphane Sergi Salonu’nda , DAÜ  Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Gazeteci İsmet Ezel’in arşivinden hazırlanan Özay Oral Fotoğraf Sergisi’nin açılışı da gerçekleştirildi.

ÖZTOPRAK: “YAPTIKLARINI ANLATMAK İÇİN  KİTAP YAZMAK GEREKİR”

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak törende yaptığı konuşmada,  özgeçmişi okunan Prof. Dr. Özay Oral için, “Yaptıklarını anlatmak için özgeçmişini okumak yetmez,  kitap yazmak gerekir. Onu da yapmayı düşünüyoruz…” dedi.

Prof. Dr. Özay Oral’dan çok şey öğrendiklerini ifade eden Öztoprak, Türkiye’deki Bilkent Üniversitesi’nin adeta kurucusu olan  Oral’ın Bilkent’te kalıp rektör olmak yerine kendi vatanına dönerek kendi ülkesinin üniversitesini yüceltmeyi seçtiğini ifade etti.

Öztoprak, Oral’ın, “ancak bu kadar gelişebilir” denilen DAÜ’nün uluslararası üniversite haline gelmesinde çok önemli rol oynadığını belirtti.

“3 BİN 900 ÖĞRENCİDEN 14 BİNE”

Oral’ın üniversiteye hizmetlerini rakamlarla anlatan Öztoprak,  Oral’ın döneminde 3bin 900 olan öğrenci sayısının  14 binlere çıktığını, ilk kez doktora programlarının açıldığını, fakülte sayısının 3’ten 7’ye yükseltildiğini, 170 olan öğretim üyesi sayısının 550’ye ve çalışan sayısının da 400’den bin 400’e çıktığını kaydetti.

Öztoprak, DAÜ’nün bugün dünya çapında bir üniversite olmasında  Özay Oral’ın  katkısının çok büyük olduğunu vurgulayarak, “ En çok önem verdiği konulardan biri kütüphaneydi. Biz de yönetim olarak, Özay Hoca’ya vefa borcunu ödemek için kütüphaneye  isminin verilmesini kararlaştırdık, kendisi de kabul etti” dedi.

ORAL:” HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİME İNANMASAYDIM BIRAKACAKTIM”

Prof. Dr. Özay Oral da, 11 yıl süreyle DAÜ’de rektörlük yaptığını belirterek,  süreci anlattı.

1992 yılında DAÜ’den teklif aldığında çok heyecanlandığını ve “yapabilir miyim?” diye çok düşündüğünü anlatan Oral,  “ Vakıf Yöneticiler Kurulu’ndan  kısa süreli sözleşme istedim. Hayalimi gerçekleştireceğime inanırsam uzatacaktım, inanmazsam görevi bırakacaktım” dedi.

“Hedef, uluslararası üniversite kurup isminden söz ettirmek, bölgenin en önde üniversitelerinden biri haline getirmekti” diyen Oral, bunun için   üniversitede çalışan tüm kesimlerle ayrı ayrı toplantı yaptığını,  çalışanların gözlerindeki heyecanı gördükten sonra hayalini gerçekleştireceğine inandığını söyledi.

Aradan uzun zaman geçmiş olmasına rağmen DAÜ’deki çalışmalarını değerlendiren  Üniversite  Yönetim Kurulu ile Vakıf Yöneticiler Kurulu  Başkanı’na teşekkür eden Oral, isminin verilmesiyle ilgili olarak da, “Beni son derece memnun eden bir olay. İsmimin DAÜ’nün en prestijli birimi olan kütüphaneye  verilmesinin beni ne kadar onurlandırdığını kelimelerle ifade edemem” diye konuştu.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.