1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. ORGAZM HAKKINDA YANLIŞ BİLİNENLER!
ORGAZM HAKKINDA YANLIŞ BİLİNENLER!

ORGAZM HAKKINDA YANLIŞ BİLİNENLER!

Doğru bilinen yanlışlar...

A+A-

Orgazm hakkındaki bazı kulaktan dolma bilgiler cinsel hayatımızı olumsuz etkileyebiliyor. Orgazm hakkında doğru bilinen yanlışlar…

Orgazma ulaşmak ne yazık ki her kadın için çok kolay olmuyor. Hatta bazı kadınlar hayatları boyunca hiçbir cinsel ilişkilerinde orgazma ulaşamıyorlar. Bu durum hem kadınları hem de partnerleriyle ilişkilerini olumsuz etkileyebiliyor. Bu konuyla ilgili etrafta dolaşan mitler ve kulaktan dolma bilgiler de durumu daha kötü bir hale sokuyor.

opusmek-500.jpg

Orgazm konusundaki bazı bilgilerin aslında ne kadar yanlış olduklarını ve doğrularını öğrenmek için okumaya devam edin…

Yanlış: Kadının cinsel ilişkiden zevk alması için orgazm olması gerekir.

Doğru: Bu genellikle erkekler arasında yaygın olan bir düşünce. İşin aslıysa kadınlar her zaman orgazma ulaşamasalar bile fiziksel yakınlık ve samimiyetle de tatmin olabilirler.

Yanlış: Orgazma ulaşamayan kadınlarda bir sorun var.

Doğru: Bazı kadınlar orgazma ulaştıklarını fark edemeyebilirler. Pelvik taban kaslarında orgazmı hissedemezler ancak yine de diğer kadınlar gibi doyuma ulaştıktan sonra kendilerini rahatlamış ve mutlu hissederler. Uyarılmalarına rağmen orgazma ulaşamayan kadınlar gergin ya da sinirli olabilir. Hatta zaman zaman pelvislerinde rahatsız edici bir ağrı bile hissederler.

Yanlış: Normal kadınlar cinsel ilişki sırasında orgazm olur.

Doğru: Her 10 kadından 3’ü cinsel ilişki sırasında düzenli orgazm olurken, 3’ü ancak ekstra uyarılmayla orgazma ulaşabilir. 10 kadından 3’üyse oral seks ya da mastürbasyon yoksa orgazma ulaşamıyor. Cinsel ilişki dışında başka yollarla orgazm olmak, kadın cinselliğinin bir parçası. Geçmişte normal ve olgun kadınların “gerçek” orgazma ancak cinsel ilişki sırasında ulaşabileceğine inanılsa da, 1960 yılında yapılan çalışmalardan sonra, diğer yollarla ulaşılan orgazmların da gayet “gerçek” olduğu anlaşıldı. Bir kadının orgazma nasıl ulaştığının onun ruh sağlığı ya da duygusal olgunluğuyla bir ilgisi yok.

Yanlış: Bir kadın orgazma ulaşamıyorsa, bu partnerinin başarısızlığı.

Doğru: Bir kadının orgazma ulaşmasında partnerinin etkisi elbette var. Ama sonuç olarak kadın kendi cinsel hazzından sorumlu. Bu nedenle iletişim cinsel ilişkinin önemli bir parçası haline geliyor. Kadınların partnerlerine cinsel ilişki sırasında nelerden hoşlanıp nelerden hoşlanmadıklarını anlatmaları gerekiyor.

Yanlış: Bir kadının orgazma ulaşamaması onun frijit olduğunu ya da onda ve/veya ilişkisinde ciddi sorunlar olduğunu gösterir.

Doğru: Daha önce orgazma ulaşmış ancak sonradan sıkıntılar yaşamaya başlayan kadınların sağlık problemlerinin ya da kullandıkları ilaçların yan etkilerinin olması muhtemel.
Hiçbir zaman orgazma ulaşamamış kadınlarsa ne şekilde ve ne kadar süreyle uyarılmaya ihtiyaç duyduklarını öğrenememiş olabilir.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.