1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ORTA YOL BULUNSUN
ORTA YOL BULUNSUN

ORTA YOL BULUNSUN

Barolar Birliği'nin mazbata mağdurları için sunduğu sekiz maddelik yasa önerisi tartışma yarattı. Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, bu öneriyi "Hayal" olarak nitelerken, Faiz ve mazbata mağdurları Komitesi "Olumlu" bularak, uzlaşma yolunu açtığı görüşünde

A+A-

Tulga: Sistem baştan sona yenilenmelidir

Esnaf  ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Hürrem Tulga. Barolar Birliği’nin mazbata yasasına karşı hazırladığı sekiz maddelik yasa önerisinin 'çare olacağına' inanmadığını açıkladı.Tulga. 'Gerçek bir çözüm için sistemin baştan sona değişmesi gerekir. Bütün dünyada ara mekanizmalar kuruluyor ve iş hayatından dolayı insanlar hapse düşmüyor. Bizim önerimiz baştan sona sistemin yenilenmesidir. Adaletin hızlanmasıdır. Ara mekanizmalar kurulmasıdır. Adil bir sistemin kurulmasını istiyoruz’ dedi.

Kazım And: Uzlaşma olabilir

Faiz ve Mazbata Mağdurları Komitesi Genel Koordinatörü ve Sözcüsü Kazım And. Barolar Birliğinin mazbata yasasına karşı hazırladığı sekiz maddelik yasa Önerisini, Ad-Hoc komite çalışmalarının başlangıcında sözlü ve yazılı olarak ortaya koyduklarını açıkladı ve hukuk camiasını bugün yaşananlara yıllarca seyirci kalmakla suçladı. And. "Yıllarca bu soykırıma sessiz kalmak ve hatta mahkemelerde borçluların uğradığı ağır haksızlıkları gördükleri ve yaşadıkları halde sessiz kalanların bugün olumlu, sayılabilecek öneriler ortaya koymaları tarafımızdan bir uzlaşma olabileceği değerlendirmesini yapmamıza yol açmaktadır" diye konuştu.     

Kaynak:Kıbrıs Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.