1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ORTAK ARKADAŞLARDAN CİNAYET İLE İLGİLİ ŞOK DETAYLAR!
ORTAK ARKADAŞLARDAN CİNAYET İLE İLGİLİ ŞOK DETAYLAR!

ORTAK ARKADAŞLARDAN CİNAYET İLE İLGİLİ ŞOK DETAYLAR!

maktul ile cinayet zanlısının ortak arkadaşlarından şok edici detaylar öğrenildi;

A+A-

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) İç Mimarlık okuyan Nazillili Tevfik Uzunoluk (19), DAÜ Kampüsü içerisinde bulunan Alfam Öğrenci Yurdu C-Blok’ta aynı odada kaldığı bölüm arkadaşı Tevfik Utku Polat'ı 23 kez yaraladıktan sonra boğazını keserek katleden Polat'ın avukatı çarpıcı iddialarda bulundu.

tevfik-uzunoluk.jpg

Cinayet zanlısını savunan avukat, İbrahim Demirtaş, müvekkilinin, Bi-Polar bozukluğu olduğunu söyleyerek, yaşananların istenmeden olduğunu iddia etti.

Müvekkilinin yaşananlardan ötürü çok pişman olduğunu ve olay sonrası kendine gelerek, polise giderek yaptıklarını tüm detaylarıyla anlattığına vurgu yaptı ve şöyle konuştu;

''Müvekkilim bir yıl önce KKTC'ye eğitim için gelen, başarılı bir öğrenci. Lise yıllarında rahatsızlığı nedeniyle tedavi görmüş bir kişi. Ailesi, uzman doktorundan görüş aldıktan sonra, üniversiteye kaydını yaptırdı. Uzmanların görüşüyle eğitim hayatına devam etti. Liseyi 3.lükle bitirdikten sonra, üniversitedeki ilk yılını okuma birinciliği de alarak başarıyla tamamladı. Maktül ile çok iyi arkadaştılar. Hastalığı sonucu bir anlık öfkesi müvekkilimi buralara getirdi. Çok üzgün ve yaptıklarından çok pişman.''

Öte yandan, Avukat, basında yer alan bazı haberleri de yalanladı; maktulün uyanıkken bıçaklandığına, aralarında en ufak dahi bir tartışma yaşanmadığına dikkat çekti.

Müvekkilinin ''Kız arkadaşım beni arkadaş katili yaptı'' diye pişmanlığını dile getirdiğini ileri süren avukat, Tevfik Utku Polat'ın, bugün doktor kontrolünden geçirilerek, cezai ehliyeti olup olmadığı yönünde rapor temin edileceğini de bildirdi.

''REDDEDİLMEK ÇILDIRTTI''

Öte yandan polis korkunç cinayetle ilgili soruşturmasını titiz bir şekilde sürdürürken, maktul ile cinayet zanlısının ortak arkadaşlarından şok edici detaylar öğrenildi.

Elde edinilen kaynaklara göre, üniversitenin hastanesinde tedavi gören Tevfik Utku Polat, cinayet günü kız arkadaşıyla tartıştı. Büyük tartışma sonrası, kız arkadaşının ''Seni istemiyorum, ayrılalım'' sözünden sonra, Tevfik Utku Polat öfkesine yenik düştü ve cinayetten yaklaşık bir saat önce bir markete giderek keskin bir bıçak satın aldı. Daha sonra çalışmak için yurtta kaldığı odaya gitti. Maktul de odada çalışıyordu.

''Ya kızı ya da Tevfik'i öldürecekti'' diyen arkadaşları, yaşananların kendilerini üzerek tedirgin ettiğini anlattı ve cinayetin okulun tedbirsizliği ve ihmalkârlığından meydana geldiğini de yineledi.

Şizofren hastası bir kişinin okula kaydının kabul edilmesine de tepki gösteren öğrenciler, cinayetin büyük bir sessizlik içerisinde gerçekleştiği, Polat'ın soğukkanlılığını koruduğuna da dikkat çekerek, suçlunun cezasını çekmesini istedi.

KIBRIS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum