1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ORTALIK FENA KARIŞTI
ORTALIK FENA KARIŞTI

ORTALIK FENA KARIŞTI

Türkmenköylülerle, Beyarmudu sakini birbirine girdi.

A+A-

Kuyu kurudu, Türkmenköylülerle, Beyarmudu sakini üreticiler birbirine girdi.

Hüseyin Çiçek

Türkmenköy’ün su ihtiyacını karşılayan kuyunun kuruması sonucu Beyarmudu yakınlarındaki başlatılan sondaj çalışması iki köy halkı arasındaki ilişkileri gerdi. Patates ve enginar üreticiliği yapan bazı kişilerin su kuyusunun kazılmasına karşı çıkarak sondaj çalışmasını durdurması üzerine dün bölgede arbede yaşandı.

Sondaj çalışmalarının durdurulduğunu öğrenerek bölgeye giden Türkmenköylülerle, Beyarmudu sakini üreticiler arasında hararetli tartışmalar yaşandı. Zaman zaman itişmelerinde meydana geldiği gerginlikte, Beyarmudu Belediyesi Asbaşkanı Ali Koşar fenalık geçirerek Gazimağusa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Bir kuyu ortamı gerdi…

Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, Kuyunun kuruması sonucu su sorunu yaşayan Türkmenköy halkı için Çevre Bakanlığına bağlı Jeoloji Dairesi tarafından Beyarmudu Belediye tesislerinin karşısına yeni bir su kuyusu kazılması kararlaştırıldı. Çalışmalar dün öğleden sonra başlatıldı. Ancak bölgede patates ve enginar üreticiliği yapan bazı kişilerin su kuyusunun kazılmasına karşı çıkması üzerine  kuyunun açılma işlemi durduruldu. İşlemin durdurulduğunu duyan Türkmenköylüler bölgeye giderek isyan etti. Zaman zaman hararetli tartışmaların yaşandığı bölgede Beyarmudu Belediyesi Asbaşkanı Ali Koşar fenalık geçirerek Gazimağusa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Edip: Su büyük sıkıntı…

Diyalog muhabirine olay hakkında bilgi veren  Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip su kuyusunun açılması için  Jeoloji dairesinin izin verdiğini ve kuyunun kazılmaya başlandığını ancak daha sonra Kaymakamlığın çalışmayı durdurduğunu ve kendilerinden haber beklenmesini söylediğini belirtti. Bölge için suyun büyük bir sıkıntı olduğunu söyleyen Edip, yeni bir su kuyusunun gerekli olduğunu ifade etti.

Bir köyü susuzluğa mahkum ettiler

Diyalog muhabirine görüşlerini aktaran Türkmenköylüler de bölgede patates yetiştiren 5-6 tane emekli memurun bu su kuyusunun kazılmasını engellediğini ve kendi kuyularındaki suyun azalacağı endişesini taşıdıkları gerekçesi ile bir köyü susuzluğa mahkum ettiklerini söyledi.

Türkmenköy halkı ne dedi?

Özcan Gazelci: Türkmenköyde bulunan Kuyudaki su bitti. Dolayısı ile köyde büyük bir su sıkıntısı başladı. Beyarmudu belediyesi başka bir su kuyusu kazmaya karar verdi. Ancak kuyunun kazılacağı bu bölgede bulunan 5-6 tane emekli memur sırf kendi kuyularındaki su eksilmesin ve patates eksinler diye bir köyün susuz kalmasına neden oluyor. Kısacası 5-6 kişi yüzünden bir köy susuz kalmaya devam ediyor.

Halit Özfadıl: Köyümüzün suyu azaldı. 3 gündür evime su gelmiyor. Gerek belediye gerek muhtarlık gerekse Çevre Bakanlığının yaptığı çalışmalar neticesinde bir kuyu kazılmasına ihtiyaç olduğu belirlendi. Bu kazılacak olan kuyunun kimseyi mağdur etmeyecek şekilde kazılması doğru olur. Devlet önce kazılsın diye izin verdi sonrada çalışmayı durdurttu, halkı bir birine düşürdü.

Pembe Özfadıl: Benim bölgede tapulu arazilerim var, geçimimi bu işten sağlıyorum. Su kuyusunun açılmasına karşıyım. Başka bölgede de bu su kuyusu açılabilir. Tabii ki köyün susuz kalmasını istemiyorum ama kimseyi mağdur etmeyecek şekilde bir su kuyusunun kazılması gerekir.

Ahmet Özgünel: Kesinlikle yeni bir kuyu açılmalıdır. Köyümüz susuz durumdadır, bu duruma bir an önce çözüm bulunmalıdır. Yaptığımız hangi işte bir düzen vardı da bunda da olacaktı ki.

İsmail Özgünel: Yüzümüzü yıkayacak su yok, evimizdeki tüm su gördüğünüz gibi  oldukça az. Evimizdeki çeşmelerden artık su akmasını istiyoruz.

Diyalog

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.