1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. OTELLERİN NİSAN AYI DOLULUK ORANLARI AÇIKLANDI
OTELLERİN NİSAN AYI DOLULUK ORANLARI AÇIKLANDI

OTELLERİN NİSAN AYI DOLULUK ORANLARI AÇIKLANDI

DOLULUK YÜZDE 47 İLE GEÇEN AYIN YAKLAŞIK YÜZDE 10 ALTINDA GERÇEKLEŞTİ

A+A-

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB),   Nisan ayında otellerin doluluk oranlarının,  ortalama yüzde 47 ile geçen ayın yüzde 9.6 altında gerçekleştiğini  bildirdi.

KITOB, üye otel, bungalow, tatil köyleri ve butik otellerin Nisan ayı doluluk oranlarını kamuoyu ile paylaştı.

Buna göre, 5 yıldızlı büyük otellerin Nisan ayı doluluk oranları  yüzde 55 olarak gerçekleşti. Nisan ayı doluluk oranı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,8 artış göstermesine karşın geçen aya oranla  yüzde 12,7 düşüş gösterdi.

5 yıldızlı otellerin dışında kalan  küçük otellerin doluluk oranı ise yüzde 39 oldu. Bu ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,5 azalmayı, bir önceki aya göre de yüzde 4,9 düşüşü işarete diyor.

Nisan ayında ortalama otel doluluğu geçen yılın aynı dönemiyle ayni olarak yüzde 47 düzeyinde  gerçekleşirken, bir önceki aya oranla yüzde 9,6 azalma yaşandı.

Nisan ayının turizm sezonunun en önemli ayı olduğunu vurgulanarak,  düşüşün  çeşitli faktörlere bağlı olarak incelenmesi gerektiği ifade edildi.

KITOB açıklamasında,  KITOB üyesi kapalı otel sayısındaki azalmanın olumlu bir gelişme olduğuna dikkat çekilerek, bir önceki ayda kapalı, tadilatta veya  boş geçiren otel sayısı 30 iken Nisan ayında bu sayının  17’ye düştüğü açıklandı.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.