1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. ÖYLE BİR FİKİR BULDU Kİ...
ÖYLE BİR FİKİR BULDU Kİ...

ÖYLE BİR FİKİR BULDU Kİ...

16'sında zengin oldu

A+A-

Lise öğrencisi Çinli bebeklere isim vererek servet yaptı16 yaşındaki lise öğrencisi Beau Jessup, harçlığını ilginç bir yöntemle kazanıyor. Jessup, Çinli ailelere yeni doğan bebeklerine İngilizce isim vermeleri konusunda yardımcı olarak bugüne kadar 200 bin TL para kazandı.

Uzakdoğu kültüründe bebeğe verilen ismin, onun kaderinin şekillenmesinde çok önemli bir rol oynadığına inanılıyor. Beau Jessup da ‘Special Names’ adını verdiği bir web sitesi kurarak Çinli ailelere çocuklarına verebilecekleri İngilizce isimler konusunda tavsiyeler veriyor.

Çin’de aileler çocuklarının ilerde İngiltere veya Avrupa’da  eğitim ve iş imkanı bulabilmeleri için artık bebeklerine İngilizce isim de vermeyi tercih ediyor. Zira Çince olan isimlerle –örneğin- İngiltere’de üniversiteye başvuru yapmak ya da e-mail adresi almak mümkün değil.

'BEBEKLERİNE ROLEX DİYE İSİM VEREN AİLE VARDI'

1-20160908143035.jpg

Çin’de bir aile ziyaretine giden ve bu yöndeki ihtiyacı öğrenen Jessup, aileyle yediği yemek sırasında ailenin yeni doğan bebeklerine birkaç isim alternatifi sunarak aileye yardımcı olmaya çalışmış. Cheltenham Ladies Koleji’nde okuyan Jessup, bugüne kadar ailelerin çocuklarına Rolex, Cindirella ya da Gandalf gibi tuhaf isimler verdiğine şahit olmuş.

2-638.jpg

Special Names adlı sitede, aileler çocuklarının ilerde hangi özelliklere sahip olmasını istiyorlarsa bu yönde seçimler yaparak İngilizce isim alternatiflerini öğrenebiliyorlar. Daha sonra da bu isimde olan ünlü isimlerin başarıları ve hayatları hakkında bilgi sahibi olabiliyorlar.

Beau Jessup, bugüne kadar 232 bin Çinli bebeğe İngilizce isim verdi. Jessup, web sitesi sayesinde 48 bin sterlin (yaklaşık 200 bin TL) para kazandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.