1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. Öz kızına tecavüz eden Korkmaz iade edilecek
Öz kızına tecavüz eden Korkmaz iade edilecek

Öz kızına tecavüz eden Korkmaz iade edilecek

‘Yasadışı girişten’ yargılanıp, Türkiye’ye iade edilecek

A+A-

Ahmet VAMIK

Türkiye’de öz kızına tecavüz etmek suçundan 17 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldıktan sonra, iki yıl önce yasadışı yollarla KKTC’ye kaçan ve geçtiğimiz günlerde Türkiye’den gelen ‘iade talebi’ sonrasında tespit edilerek tutuklanan Mehmet Korkmaz, hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

‘Başkasının kimliğine bürünmek’, ‘Sahte belgeyi tedavüle sürmek’ ve ‘yasadışı yollarla ülkeye giriş yapmak’ gibi suçlardan yargılanacak olan Mehmet Korkmaz’ın, daha sonra Türkiye’ye iade edilmesi bekleniyor.

“Kardeşinin kimliğine büründü”

Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülen dünkü teminat duruşmada Başsavcılık adına savcı Emine Taşkın, Girne Polis Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Halil Drangoz’u tanık olarak dinletti.

Zanlı Mehmet Korkmaz’ın “Sahte Resmi Evrakı Tedavüle Sürme”, “Başkasının Kimliğine Bürünme”, “Sahte Davranışla Kayıt Sağlama” ve “KKTC’ye Kanunsuz Giriş Yapmak” suçlarından methaldar olduğunu belirten Halil Drangoz, zanlının Türkiye’de “Öz Kızına Tecavüz” meselesi ile ilgili olarak 17 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğunu belirtti.

Drangoz, zanlı Mehmet Korkmaz’ın hapis yatmamak için Türkiye’de kardeşi Arif Korkmaz’a ait TC nüfus cüzdanını sahteleyerek, 2 Ekim 2015 tarihinde Girne Turizm Limanı’ndan KKTC’ye kanunsuz olarak giriş yaptığını hatırlattı.

Zanlının, 4 Aralık 2017 tarihinde Türkiye’den gelen; “Kesinleşmiş hapis cezasından dolayı Türkiye’ye iadesi” yazısı üzerine Girne’de tespit edilerek tutuklandığını ifade eden Halil Drangoz, zanlı aleyhine yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, ülkede yasadışı bir şekilde bulunan zanlı Mehmet Korkmaz’ın 3 ayı geçmeyecek süreyle hükümsüz tutuluklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.