1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZGECAN İÇİN SİYASİLERDEN TIS YOK!
ÖZGECAN İÇİN SİYASİLERDEN TIS YOK!

ÖZGECAN İÇİN SİYASİLERDEN TIS YOK!

Özgecan için siyasilerden tıs yok!

A+A-

 

Türkiye’de Özgecan Aslan isimli genç kadının tecavüz edilerek öldürülmesi ve ardından yakılarak dereye atılması Türkiye’de olduğu gibi ülkemizde de şok etkisi yarattı ancak Türkiye yüzlerce açıklama ve eylem yapılırken hiçbir siyasi parti, sivil toplum örgütü, sendika ve Cumhurbaşkanı adaylarının konu ile ilgili bir kelam etmemesi dikkat çekti.

Kıbrıs Postası'nın haberine göre, özellikle dünkü Meclis oturumunda özellikle kadın Meclis Başkanı ile kadın vekillerin konuyu gündeme getirerek kınayacağına kesin gözü ile bakılırken, Meclis’te “Özgecan”ın adı bile geçmedi. Gün içinde konuyu gündeme getirerek kınayan sadece iki isim oldu.

Bu isimlerden ilki Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu oldu. Eroğlu’nun “Çocuk Odaklı Toplum Projesi” ile ilgili düzenlediği basın toplantısında siyah giyerek olayı protesto etmesi ve Özgecan Aslan olayıyla ilgili açıklamalarda bulunması gözlerden kaçmadı.

Vahşete ses çıkaran bir diğer isim ise Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı idi. Sosyal medya üzerinde konuyu gündeme getirmeyi tercih eden Akıncı, dünyanın neresinde olursa olsun, bu ve benzeri şiddet olaylarına kayıtsız kalınmaması gerektiğini ifade etti.

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.