1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZGÜRGÜN, 2. CUMHURBAŞKANI TALAT’A SALDIRIYI KINADI
ÖZGÜRGÜN, 2. CUMHURBAŞKANI TALAT’A SALDIRIYI KINADI

ÖZGÜRGÜN, 2. CUMHURBAŞKANI TALAT’A SALDIRIYI KINADI

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a saldıran Güney Kıbrıs’taki “ELAM” hareketinin yaşamsal kaynağının...

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a saldıran Güney Kıbrıs’taki “ELAM” hareketinin yaşamsal kaynağının, Güney Kıbrıs’taki siyasetin baş aktörü kilise olduğunu belirterek, bu eylemin küçük ve etkisiz bir grubun davranışı olarak önemsizleştirilmesi gayretinin düşündürücü olduğunu belirtti.

UBP Basın Bürosu aracılığıyla açıklama yapan Özgürgün, bu ve buna benzer saldırıların, Kıbrıs Türk halkını Kıbrıs adasında kararlılıkla sürdürdüğü onurlu mücadelesinden asla geriletemeyeceğinin bilinmesini istedi.

UBP Genel Başkanı Özgürgün, Güney Kıbrıs’ta yer alan bir konferansa konuşmacı olarak katılan ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a yapılan saldırının çok çirkin olduğunu vurgulayarak, Rum yönetiminin tedbir almamasına anlam veremediğini kaydetti.

“Belli ki bu hareket, istenmesi halinde çok vahim sonuçlar doğuracak boyuta ulaşabilir. Benim kabul edemediğim, polisiyle birlikte Rum yönetiminin desteğiyle beslenen bu tür olayların birkaç kişiye ya da küçük bir zümreye mal edilmesi yanlışıdır” diyen Özgürgün, şunları belirtti:

“Bu çirkin saldırıları tekrarlayanları Güney’de faaliyet gösteren küçük, etkisiz bir grup olarak lanse etmek, olayı küçültmeye çalışmak, en iyi niyetli yaklaşımla, saflıktır. Ya da gerçeği kamufle etmekle eş anlamlıdır. Kaldı ki, Türk düşmanlığı üzerine kurgulanmış bu tür hareketlerin, Güney Kıbrıs siyasetinin yönlendirilmesinde ve şekillendirilmesinde baş aktör olan Kilise’nin sponsorluğunda yürütüldüğü ve Güney’in genel eğiliminde etkili olduğu yadsınamayan bir gerçektir.”

Özgürgün, Kıbrıs sorununun her iki halkın eşitliği temelinde çözümüne ilişkin yarım asrı aşan bu süreçte hâlâ adil ve kalıcı bir anlaşmaya ulaşamamasının yegane gerekçesinin bu anlayış olduğunun asla göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, “yoğun müzakerelerin sürdürüldüğü bu süreçte böylesi saldırıları lanetlerken, bu gerçeklerin çeşitli gerekçelerle göz ardı edilmesini veya halktan gizlenmesini de yadırgadıklarını” ifade etti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.