1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZGÜRGÜN BAY-SEN’İ KABUL ETTİ
ÖZGÜRGÜN BAY-SEN’İ KABUL ETTİ

ÖZGÜRGÜN BAY-SEN’İ KABUL ETTİ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, hükümeti, Kıbrıs Türk halkının sesi olan Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK)’nın sorunlarına çözüm bulmak yerine, sorunları körüklemekle suçladı.

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, hükümeti, Kıbrıs Türk halkının sesi olan Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK)’nın sorunlarına çözüm bulmak yerine, sorunları körüklemekle suçladı.

UBP’den yapılan açıklamaya göre, Özgürgün, bugün Salih Sakallı başkanlığındaki, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (BAY-SEN) Yönetim Kurulu’nu kabul etti ve sorunlarını dinledi.

BAY-SEN görüşmesinin ardından UBP’den BRTK konusunda bir de yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, UBP Genel Başkanı Özgürgün, “Hükümet birçok konuda olduğu gibi, Kıbrıs Türk Halkı’nın sesi, soluğu Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’ndaki sorunlara çözüm bulacak yerde, adeta sorunları körüklüyor” ifadesini kullandı.

“Yasaya, yürürlükte olan toplu iş sözleşmesine rağmen ek ödeneklerin verilmemesi, emeklilerin ikramiyelerini alamaması, personelin işten çıkarılmakla tehdit edilmesi kabul edilebilecek şeyler değildir” diyen Özgürgün şöyle devam etti:

“Herkes bilsin ki, UBP, BRTK personelinin haklarının savunulmasında aktif bir şekilde çalışanın yanında yer alarak, bu yönde her türlü desteği verecektir.

Hükümetin, ‘Biz bütçemize göre gereken katkıyı veriyoruz,’ yönetimin ise ‘Ben istedim ama vermediler’ demesi, sendikanın günlerdir net bir yanıt alamaması kabul edilecek durum değildir.

Hükümet ve Kurum yönetiminin, Kurum’un biriken elektrik borçlarının ödenmesi, mali sıkıntılarının aşılması için personelden yüzde 10’lara varan kesintilere rıza göstermelerini istemeleri Kurum’da tepkilere neden olmuşsa, çalışan haklıdır.”

KKTC’nin Devlet kuruluşlarındaki ve belediyelerdeki geçici çalışanlarının süreç içinde kadrolandığını ifade eden Özgürgün, BRTK personelinin nerdeyse üçte ikisinin 1992 yılından bu yana kadrosuz çalışmakta olduğunu, bu sorunun artık aşılması gerektiğini belirtti.

UBP olarak sorunların büyük ölçüde çözümü olacak BRTK Yasası’nın geçirilmesine katkı sağlayacaklarını kaydeden Özgürgün, BRTK’nın yayın politikasında belirli bir dünya görüşüne doğru ciddi bir sapma başladığını savunarak, belirli bir düşüncede olanlara ağırlık verildiğine, haber merkezi başta olmak üzere bazı birimlerde ciddi sorunlar yaşandığına dair duyumlar aldığını ifade etti.

Özgürgün, UBP’nin; sorunlarını geride bırakmış; kamu yayıncılığı yaptığının, Anayasal görevinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti ve Halkı’na hizmet olduğunun bilincinde bir BRT Kurumu’ndan yana olduğunu vurguladı.

Özgürün, hükümete BRTK personelinin haklarını vermesi, bunun için gereken kararları alması, BRTK Yasası için adım atması, BRTK’nın yayın politikasını Anayasal çizgiden uzaklaştırmaması ve kurumdaki huzuru sağlaması için çağrıda bulundu.

Özgürgün, aksi takdirde olacaklardan ve doğacak sonuçlardan bizzat Başbakan’ın sorumlu olacağını da iddia etti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.