1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZGÜRGÜN FÜLE’DEN KIBRISLI TÜRKLERİN AB PARLAMENTOSU’NDA TEMSİLİYETİNE DESTEK VERMESİNİ İSTEDİ
ÖZGÜRGÜN FÜLE’DEN KIBRISLI TÜRKLERİN AB PARLAMENTOSU’NDA TEMSİLİYETİNE DESTEK VERMESİNİ İSTEDİ

ÖZGÜRGÜN FÜLE’DEN KIBRISLI TÜRKLERİN AB PARLAMENTOSU’NDA TEMSİLİYETİNE DESTEK VERMESİNİ İSTEDİ

Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Avrupa Birliği’nin...

A+A-

Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Avrupa Birliği’nin (AB) Genişlemeden ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Komiseri Stefan Füle’yle, Kıbrıslı Türklerin AB Parlamentosu’ndaki temsiliyetini konuştuklarını, Füle’den 2 Kıbrıslı Türk’ün gözlemci statüsünde parlamentoda bulunmasına destek vermesini istediklerini söyledi.

Özgürgün, Füle’yle yaptıkları görüşme sonrasında basına açıklamalarda bulundu ve Füle’yle yararlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.

Füle’ye Kıbrıs konusundaki duruşlarını da aktardıklarını, UBP’nin adada bir anlaşmaya varılmasını istediğini ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na destek verdiğini söylediklerini anlatan Özgürgün, ana muhalefet partisi olarak müzakere ve çözüm sürecine verebilecekleri desteği vermeye hazır olduklarını Füle’ye ilettiklerini dile getirdi.

Hüseyin Özgürgün, AB müktesebatının Kuzey Kıbrıs’ta uygulanması konusunda yapılacak çalışmalara nasıl destek verilebileceğini sorduklarını kaydederek, geçmişte verilen sözlerin tutulmamasının Kıbrıslı Türklerde yarattığı hayal kırıklığını ifade ettiklerini söyledi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.