1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZGÜRGÜN : “HÜKÜMETİN GİDİŞATI İYİ DEĞİL...”
ÖZGÜRGÜN : “HÜKÜMETİN GİDİŞATI İYİ DEĞİL...”

ÖZGÜRGÜN : “HÜKÜMETİN GİDİŞATI İYİ DEĞİL...”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, hükümetin gidişatının iyi olmadığını ileri sürerek, “5 ay önce maaş ödenecek tartışması yoktu. 5 ayda o noktaya geldik çünkü 5 ayda hiçbirşey yapmadılar” dedi.

A+A-

ÖZGÜRGÜN : “HÜKÜMETİN GİDİŞATI İYİ DEĞİL...”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı  Hüseyin Özgürgün, hükümetin gidişatının iyi olmadığını ileri sürerek, “5 ay önce maaş ödenecek tartışması yoktu. 5 ayda o noktaya geldik çünkü 5 ayda hiçbirşey yapmadılar” dedi.

Hüseyin Özgürgün, Cumhuriyet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, kadınların lehinde olan bir düzenlemeye her zaman destek vereceklerine işaret ederek, Meclis’in gündeminin “bol olmasını” eleştirdi.

Meclis’in umut verdiğini söylemenin mümkün olmadığını ifade eden Özgürgün, büyük bir heyecanla başlayan Meclis’in, hükümetten dolayı bugün durduğunu; aslında hükümetin çalışmadığını ve çalışmaya da niyeti olmadığını ileri sürdü.

Özgürgün, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun “Nami müzakere heyetinde yer almalı” sözlerini de eleştirerek, bu talebin normal olduğunu ancak bu gibi tartışmaların kamuoyunun önünde yapılmaması gerektiğini söyledi. Bu konuda “ciddi bir bunalım” gördüğünü dile getiren Özgürgün, “Hükümetin gidişatı iyi değil. Daha ne kadar süre vermek gerekir?” ifadelerini kullandı.

Elektrik konusundaki tartışmalara da değinen Özgürgün, “Elektriğe zam yapacaksanız, yapın ama bir şey yapın” eleştirisinde bulundu.

ÇAKICI: “ASLINDA İŞ YAPIYORLAR. ZAM YAPIYORLAR”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Mehmet Çakıcı da konuşmasında, Özgürgün’ün “hükümet iş yapmıyor” yönündeki sözlerine atıfta bulunarak “Aslında iş yapıyorlar. Zam yapıyorlar” dedi.

Elektriğe, iddia edildiği gibi yüzde 20 oranında zam yapılması halinde, bunun ekonomiye etkisinin küçümsenmemesi gerektiğini söyleyen Çakıcı, bu zammın mecburi olup olmadığını sorgulamak gerektiğini belirterek, “Kurumun kapanmaması için bu zam şart mı” diye sordu.

Çakıcı, Elektrik Kurumu’nun alacaklarına işaret ederek, borçluların çoğunluğunun devlet kurumları ve belediyeler olduğunu ileri sürdü.

Mehmet Çakıcı, şöyle devam etti:

“Evini zar zor geçindiren bir vatandaşın yüzde 20’lik elektrik zammından sonra hali ne olacak? Hala hazırda bir sürü borcu olan fakir vatandaş var. Borcundan dolayı onun elektriği kesilecek. Elektrik kesilmekle kalmayacak, kendi yaratmadığı borcu da yine o ödeyecek. Bu zammı destekleyen sendika varsa, yuh olsun.”

Çakıcı, Futbol Federasyonu’nun KOP konusunda yalnız bırakıldığını savunarak, “Acaba destekliyorlar da utangaç bir destek mi bu?” dedi.

GÜRPINAR: “DOĞUM İZİNLERİYLE İLGİLİ UYGULAMA YENİDEN DÜZENLENDİ”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da konuşmasında, Sosyal Güvenlik (Değişiklik) Yasa Tasarısı’na katkı koyan herkese teşekkür etti. Gürpınar, kadınların doğum izinleriyle ilgili uygulamanın yeniden düzenlendiği sözkonusu tasarı hakkında bilgi verdi.

Doğum izinleriyle ilgili, farklı yasalarda farklı düzenlemeler bulunduğunu kaydeden Gürpınar, tümünün 8+8 yani doğumdan 8 hafta önce, 8 hafta sonra şeklinde olması için çalışma başlattıklarını belirtti.

YORGANCIOĞLU: “HÜKÜMET FUTBOL FEDERASYONU İLE KOP GÖRÜŞMELERİNİN YAPILMASINDAN YANA”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, eleştirileri yanıtlamak üzere yaptığı konuşmada, askerlik konusunun her zaman gündemde olduğunu ancak bir adım atmadan önce sonuçlarını da çok iyi tartışmak gerektiğini söyledi.

Yorgancıoğlu, profesyonel askerlik olacaksa, toplumsal dengeyi koruyacak bir formül üzerinde durmak gerektiğini belirtti.

Hükümetin Futbol Federasyonu ile ilgili tavrının açık ve net olduğunu kaydeden Yorgancıoğlu, görüşmelerin yapılmasından yana olduklarını söyledi.

Yorgancıoğlu, Elektrik Kurumu’nun özerkliğini kendilerinin de istediğini ancak bu aşamada bunun mümkün olmadığını belirtti. Özkan Yorgancıoğlu, “Elektrik sorununu sadece zammı konuşarak konuşacaksak, sorunu ötelemekten öteye gidemeyeceğiz” dedi.

Elektrikte alternatif enerji ve akıllı sayaç konusunun gündeme gelmesi gerektiğini kaydeden Yorgancıoğlu, elektrik satış fiyatının maliyetin altında olduğuna işaret ederek, bu durumun dengeleri bozduğunu söyledi. Yorgancıoğlu, devlet kurumlarının elektrik borçlarının bir günde ödenmesinin sözkonusu olmadığını kaydetti.

Yorgancıoğlu, KTHY çalışanlarının tazminatlarının kısa sürede karşılanmasının mümkün olmadığı yönündeki sözlerini yineledi.

ANGOLEMLİ: “SOSYAL SİGORTALARLA İLGİLİ YASAL DÜZENLEMELER BİR BÜTÜN OLARAK MECLİSE GETİRİLMELİ”

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli de konuşmasında, sigorta konusunun önemine vurgu yaptı.

Sosyal sigortalarla ilgili yasal düzenlemelerin parça parça değil de bir bütün olarak meclise getirilmesi gerektiğini kaydeden Angolemli, özelde çalışan vatandaşların geleceğinin işverenin 2 dudağı arasında olduğuna işaret ederek, sendikalaşmanın önemine vurgu yaptı.

SENNAROĞLU: “ELEKTRİK KURUMU’NUN DAHA FAZLA ZARAR GÖRMESİNE VE HALKIN ELEKTRİKSİZ KALMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu da konuşmasında, Elektrik Kurumu’nun daha fazla zarar görmesine ve halkın elektriksiz kalmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Kurumla ilgili çalışmaların devam ettiğine işaret eden Sennaroğlu, alternatif enerji ve akıllı sayaç gibi unsurların da yer alacağı çalışmaların önümüzdeki günlerde bir paket şeklinde açıklanacağını belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.