1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZGÜRGÜN’DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
ÖZGÜRGÜN’DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

ÖZGÜRGÜN’DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Özgürgün’den önemli açıklamalar

A+A-

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Hüseyin Özgürgün, özel bir televizyon kanalında soruları yanıtladı

Olası kabine değişikliğiyle ilgili bir soru üzerine, siyasette 24 saatin dahi uzun bir süre olduğunu, 4 aydır görevde olan hükümette şu aşamada bir sıkıntı olmadığını belirten Başbakan Özgürgün, “Yeni bir hükümet, zaman içerisinde bazı sıkıntılar, eksiklikler olur. Yolda bazı ufak tefek kazalar da yaşanabilir, ancak şu anda bu saydıklarım herhangi bir şekilde radikal değişikliğe gitmek için yeterli değil” diye konuştu.

Özgürgün, hükümetin, UBP-DP ve bağımsızlardan oluşan 27 sayısı ile zor bir hükümet olduğunu ancak şu ana kadar bir zorluk yaşanmadığını ve hükümetin uyum içinde gittiğini söyledi.

Başbakan, hükümetteki uyumdan dolayı ortağı Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’a teşekkür etti. Başbakan Özgürgün, “(Kabinede) Değişiklik konusunda şu an için böyle bir ihtiyaç doğmadı, bunun, önümüzdeki günlerde doğabilecek bir şey olduğunu da herkes biliyor. Şimdi hayır desem bile, yarın bu sözüm havada kalabilir” dedi.

Bir soru üzerine, UBP’nin hangi partiyle rekabet halinde olduğunun bilindiğini, ama UBP’nin kendi kendini zayıflattığını kaydeden Başbakan Özgürgün, “Biat bitmedi mi?” sorusuna karşılık şöyle devam etti:

“Bu yeni bir dönem. Bu eski dönemlere benzemiyor. Ben öyle bir görevi yapmam zaten. Beni tanıyanlar bilir. Bildiğim yolda yürürüm, belli hizmetleri yapabileceğime inanırsam devam ederim, o hizmetleri yapamayacağıma inandığım gün, Başbakanlıkta oturup kalacağım diye bir derdim yok.

Kurultaydan sonra UBP içinde huzurun yakalandığını, kurultayda “şuradaydı, buradaydı” demeden, hepsiyle beraber hareket ettiğini anlatan Başbakan Özgürgün, “Hiç birine bir önyargım ve kırgınlığım yoktur. Hepsine günü geldiğinde görev vardır. Net, onu söyleyeyim. Bu benim bakış açımdır. Kurultayda olanın kurultayda kaldığını söylüyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile arasında bir kırgınlık olmadığını ifade eden Özgürgün, “Siyasette kırgınlık yoktur. Hele devletin zirvesinde asla olmaz. Çünkü işbirliği ve birliktelik olmazsa devlette sıkıntı yaşarız. Bu olgunluğa hem Sayın Akıncı hem biz ulaşmış durumdayız. Böyle bir sıkıntımız olmaz” dedi.

Son açıklamasının aceleyle değerlendirildiğini düşündüğünü belirten Başbakan Özgürgün, şöyle konuştu:

“Net olarak şunu söyledim: Biz anlaşma dilencisi değiliz. Rum tarafı bizi anlaşma dilencisi gibi görüp hareket ederse o zaman bir anlaşmaya varamayız. Bir taraf anlaşmayı ” öldüm,bittim” diye isterse, diğer taraf da naza çekerse, bu anlaşma olmaz. Anlatmak istediğim buydu. Biz sadece, Kıbrıs konusundaki hassasiyetimizi, endişelerimizi ortaya koyarız. Hatta bu, Cumhurbaşkanı güç ve destek de verir. Çünkü Cumhurbaşkanı da şunu diyebilir; “bizim hükümetimiz bu konuda endişe duyuyorsa. O zaman sizde bu açıklamalarına biraz dikkat ediniz. Ben de zorda kalıyorum” diyebilir. Elini güçlendirir.”

Cumhurbaşkanın müzakere heyetinde, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı’nın da yer almasını istediklerini ve bunu Cumhurbaşkanı’na aktardıklarını belirten Başbakan Özgürgün, “O konularda çok daha rahat ve masadaki konulara hakim ve bilgi sahibi oluruz. Hükümetin bu anlamda belki de endişeleri giderilmiş olur diye Sayın Cumhurbaşkanına aktardım. O olursa ikimizde çok daha rahat oluruz” dedi.

Başbakan Özgürgün, FETÖ-PDY soruşturması kapsamında en küçük ihbarların dahi değerlendirildiğini, bugüne kadar yapılan ihbarların asılsız çıktığını, herhangi bir sonuç olmadığını, ancak bundan sonra da olmayacağı anlamına gelmediğini söyledi.

Hükümetin elinde bir liste olmadığını, hukukun dışına çıkılamayacağını, Türkiye’den, kendi vatandaşlarıyla ilgili bir iade talebinin de gelmediğini kaydeden Başbakan Özgürgün, “Şuana kadar bir şey yok. Güvenlik güçleri en küçük ihbarı değerlendiriyor” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.