1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZGÜRGÜN'ÜN KARARI YARIN DİVANDA GÖRÜŞÜLECEK
ÖZGÜRGÜN'ÜN KARARI YARIN DİVANDA GÖRÜŞÜLECEK

ÖZGÜRGÜN'ÜN KARARI YARIN DİVANDA GÖRÜŞÜLECEK

Töre: Divan Özgürgün’ün kararını yarın görüşecek

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı ve UBP 21’inci Olağan Kurultayın Divan Başkanı Zorlu Töre, Kurultay Başkanlık Divanı’nın yarın toplanarak Hüseyin Özgürgünün adaylıktan çekilme kararını görüşeceğini açıkladı.

Töre, görüşmenin ardından genel başkanlık seçiminin sonucunun açıklanacağını belirtti.

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı ve UBP 21’inci Olağan Kurultayın Divan Başkanı Zorlu Töre, UBP Genel Başkan adayı Hüseyin Özgürgün’ün ikinci tura katılmama kararının ardından yaşanacak süreçle ilgili BRT’ye bilgi verdi.
Özgürgün’ün, ikinci tura katılmama yönündeki irade beyanının elime ulaştığını belirten Töre, beyanın divan tarafından yarın saat 11.00’de görüşülerek genel başkanlık seçiminin sonucunun açıklanacağını söyledi.

Töre, Parti Meclisi üyelikleri ile ilgili oyların ise Cumartesi günü büyük ihtimalle saat 09.00’da Atatürk Spor Salonu’nda sayılacağını kaydetti.

Prosedür ile ilgili olarak ise Töre, tüzük gereği ikinci tura kalan iki adaydan birinin ayrılması halinde en yüksek oyu alan adayın başkan ilan edileceğini divanın da bunu zaptırap altına alacağını söyledi.

Genel başkanın ilan edilmesinin ardından göreve başlayabileceğini de ifade eden Töre, divanın bunu yarın ilan etmesi halinde yeni başkanın görevine başlayabileceğini belirtti.

Töre, divanın kararının yarın Yüksek Seçim Kurulu’na bildirileceğini ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.