1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ÖZYİĞİT: “EĞİTİMDE TASARRUF OLMAZ”
ÖZYİĞİT: “EĞİTİMDE TASARRUF OLMAZ”

ÖZYİĞİT: “EĞİTİMDE TASARRUF OLMAZ”

TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS)’ün “sorunların çözümsüzlüğüne dikkat çekmek” amacıyla başlattığı uyarı grevine destek belirtti.

A+A-

ÖZYİĞİT: “EĞİTİMDE TASARRUF OLMAZ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS)’ün “sorunların çözümsüzlüğüne dikkat çekmek” amacıyla başlattığı uyarı grevine destek belirtti.

Özyiğit bugün yaptığı yazılı açıklamada, eksik öğretmen kadrolarıyla ilgili gerekenin yapılması konusunda okulların açıldığı günden beri Hükümet’e birçok çağrıda bulunan KTÖS’ün duyarsızlık karşısında 6 okulda başlattığı grevin haklılığına dikkat çekerek, “Eğitimde tasarruf etmek, ülkenin geleceğini ipotek altına almaktır” dedi.

Özyiğit, 31 okulda öğretmen eksiği olmasına karşın Hükümet ve Eğitim Bakanlığı’nın gereken adımları atmadığını, bunun düşündürücü olduğunu ileri sürerek, eğitimde bir günlük gecikmenin bile faturasının ağır olacağını savundu.

Cemal Özyiğit, bu sabah grevdeki okullardan biri olan Şehit Doğan Ahmet İlkokulu’nu ziyaret ederek bilgi aldığını belirtti.

“FATURASI AĞIR OLABİLİR”

Eğitimde iş bilmezliğin bedelinin ağır olabileceğini ve karanlıklara teslim edilmiş bir toplum yapısı oluşabileceği uyarısında bulunan Cemal Özyiğit, “Mevcut durum gelecek açısından korku vericidir. Sermayenin ve siyasal icazetin gölgesinde hükümet edilemez. Buna karşı toplumsal muhalefetin sesinin rahatsızlık yaratması şaşırtıcı değildir” dedi.

Devletin bilinçli olarak devlet okullarının kalitesini düşürerek, dolaylı yoldan ülkenin yurttaşlarını özel okullara yönlendirmesinin kabul edilemez olduğunu ileri süren , “Sosyal devlet ilkesinin iki ayağından biri olan parasız eğitim, kalitesi düşürülerek toplum nezdinde bu ilkelerin erozyona uğramasına göz yummayan KTÖS yönetimini duyarlılığından ötürü selamlarız” ifadelerini kullandı.

“ARABACIOĞLU ÇELİŞKİ İÇİNDE”

TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, Eğitim Bakanı Arabacıoğlu’nun grevle ilgili “öğretmen eksikliğinden şikayet ederken, eğitimin aksaması yönünde greve gidilmesi büyük bir çelişkidir” ifadesinin olayı saptırma ve sendikayı hedef gösterme amacı taşıdığını iddia etti.

Özyiğit, konu İlahiyat Koleji olunca eksiksiz tüm çalışmalar harfiyen yerine getirilirken, devlet okullarındaki öğretmen eksikliğinin aylardır devam etmesinin dikkat çekici olduğuna işaret etti.

Eğitimde yaşanan sorunların biran önce aşılmasının elzem bir gereklilik olduğunu belirterek, bu konuda ilgili tüm tarafların görüş ve önerilerinin dikkate alınmasının önemini anlatan Özyiğit şu ifadeleri kullandı:

“Eğitim sisteminin gözden geçirilerek aksaklıkların tümüyle giderilmesi için oluşacak bir işbirliği platformuna katkı koymaya hazırız. Geniş tabanlı bir işbirliği platformu bu ülkenin birçok sorununu çözebileceği gibi eğitimdeki sorunlarımızı da kolaylıkla çözüme kavuşturabilir.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.